"Якщо станеться витік інформації — будемо реагувати відповідно до закону" — Маляр

"Якщо станеться витік інформації — будемо реагувати відповідно до закону" — Маляр

"Якщо станеться витік інформації — будемо реагувати відповідно до закону" — Маляр
. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: УНІАН

Якщо станеться несанкціонований витік інформації щодо державної таємниці, у Міноборони пообіцяли реагувати відповідно до закону. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За посадою, за її словами, лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого ступеню секретності.

“Звісно, я в межах повноважень знаю, хто яку операцію на сході чи півдні планував, хто був проти чого і хто за. Але бачу, що деякі дописувачі соцмереж пишуть про деталі планування військових операцій та прийняття рішень так, ніби теж мають доступ і ніби в них є законний дозвіл це поширювати”, — зазначила Маляр.

За її словами, вона звернулась би до правоохоронних органів, щоб знайшли того, хто “зливає” державну таємницю. Але поки що пишуть тільки вигадки і плітки.

“Як було і є насправді “лідерам думок” і телеграм-каналам поки ніхто не повідомив — і це тішить”, — додала Маляр.

Якщо ж станеться несанкціонований витік інформації, заступниця міністра оборони пообіцяла реагувати відповідно до закону.

“Зараз дуже динамічний час і якась частина таємної інформації законним шляхом оперативно набуває статусу доступної та оприлюднюється. Тобто підхід у держави дуже гнучкий і орієнтований на потреби та запити суспільства”, — пояснила Маляр.

Разом з тим, за її словами, слід чітко розуміти, що навіть коли є законні підстави поширити таємну інформацію, то довіряти можна тільки офіційним джерелам та офіційним особам, які реально мають доступ до неї, а не їм хтось щось переказав.

Що відомо

  • Збройні сили України у вересні почали контрнаступальні дії на кількох напрямках, зокрема на півночі та півдні. Продовжується звільнення населених пунктів від російських сил на Донеччині, Харківщині та Херсонщині.
  • Зокрема ЗСУ просунулися на різних ділянках Херсонщини від чотирьох до кількадесят кілометрів. Звільнили площі близько 500 квадратних кілометрів.
  • Також на Донецькому напрямку українські воїни підняли Державні прапори в Кам’янці, Богородичному, Ізюмі, Осколі та в інших населених пунктах.
  • На Харківщині ЗСУ вдалося вийти на держкордон та відігнати окупантів з понад 30 населених пунктів.

Читайте також

Удар по Кривому Рогу, звільнення Харківщини, гроші росіян під санкціями. 204-й день війни Росії проти України. Онлайн

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині. Текстовий онлайн

Катівня, грабежі, руїни: що залишили по собі російські окупанти в Балаклії

"Гірше, аніж в будь-якому фільмі": фоторепортаж зі звільненого Ізюма

На початок