У Кропивницькому попрощались з бійцями, які загинули звільняючи Харківську та Херсонську області

У Кропивницькому попрощались з бійцями, які загинули звільняючи Харківську та Херсонську області

У Кропивницькому попрощались з бійцями, які загинули звільняючи Харківську та Херсонську області
. фото Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому попрощались з п’ятьма бійцями, які загинули, звільняючи Харківську та Херсонську області. Суспільне розповість, чим вони займались у мирному житті, до вторгнення Росії, і якими їх запам’ятали рідні.

Максиму Пастухову було 30. З 2014 захищав Україну. Загинув 7 вересня біля міста Балаклія Харківської області.

Дмитро Королевський став на захист країни у 2014-му році: спочатку – у складі добровольчого батальйону "Карпатська Січ", потім – у 93 бригаді. Загинув 7 вересня поблизу Балаклії на Харківщині.

"Обороняв Донецький аеропорт, – говорить дружина Юлія Королевська. – Отримав поранення. У вересні минулого року став спецпризначенцем".

Про свого батька, водія стрілецького відділення, Олександра Гавриленка, який загинув 8 вересня на Херсонщині, розповів син Віталій. Йому було 43 роки.

"Батько любив "крутити" машини і прищепив мені любов до цієї справи. В дитинстві ми з ним їздили і на мотокрос, і на автокрос, і на ралі".

Поховання
Зліва направо Максим Пастухов, Дмитро Королевський, Олександр Гавриленко. фото Суспільне Кропивницький

Анатолію Зубніцькому був 51 рік. Народився в селі Небелівка Голованівського району. Зі слів сестри Ніни Сидоренко, з 2009 року проживав у Кропивницькому.

"До війни працював покрівельником. 6 березня загинув його єдиний син. І 17 квітня він цілеспрямовано пішов на фронт, захищати нас та відплатити за свою дитину".

31-річний Олександр Нікітін загинув 7 вересня на Херсонщині. "Так як він любив великі машини, то працював водієм бетономішалки. На початку російського вторгнення одразу пішов добровольцем, – розповів брат Артем Скубілін. – У 2017 році був в зоні антитерористичної операції".

Поховання
Зліва направо Анатолій Зубніцький та Олександр Нікітін. фото Суспільне Кропивницький

Чотирьох бійців поховали на Алеї Слави Далекосхідного кладовища в Кропивницькому. Олександра Нікітіна – в селі Первозванівка Кропивницького району, поруч з могилою матері, як заповідав боєць.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок