Вступна кампанія на Рівненщині: скільки першокурсників вже зарахували та які спеціальності в пріоритеті

Вступна кампанія на Рівненщині: скільки першокурсників вже зарахували та які спеціальності в пріоритеті

Ексклюзивно
Вступна кампанія на Рівненщині: скільки першокурсників вже зарахували та які спеціальності в пріоритеті
Інавгурація-2022, Національний університет Острозька академія. Сайт НаУОА

12 вересня стартувала спеціальна сесія Національного мультипредметного тесту. Її здають ті абітурієнти, які через певні причини не змогли скласти у відведений проміжок. Для тих, хто складає спецсесію, у МОН передбачили резервні місця. Про це в етері Суспільне. Спротив розповів гендиректор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти Олег Шаров.

Суспільне розпитало три державні виші Рівненщини, скільки першокурсників вступили у 2022 році та чи змінилась їх кількість у порівнянні з минулими роками.

Національний університет водного господарства та природокористування

"В НУВГП на денну форму навчання набрали 1057 нових студентів на базі шкільної освіти. Це на 297 першокурсників більше, ніж торік. На базі молодшого спеціаліста на денну форму навчання набрали 324 людини. Це на 78 людей більше, ніж у 2021-му", — зазначив речник вишу Віталій Прокопець.

Він додав: на заочне навчання на базі шкільної освіти набрали 138 першокурсників. Це на 15 людей більше, у порівнянні з минулим роком. А на базі молодшого спеціаліста набрали 78 людей. Це на 35 людей менше, ніж торік.

"Найбільше набрали на спеціальності, пов'язані із будівництвом, економікою та комп'ютерними науками. Але в цілому приріст — ледь не на всі спеціальності", — зазначив речник.

Рівненський державний гуманітарний університет

"Станом на 12 вересня – на денну форму навчання зарахували 613 першокурсників, на заочну — 180. Прийняття документів триватиме до кінця вересня, тому остаточну кількість можна буде сказати лише після завершення вступної кампанії", — зазначив речник РДГУ Микола Пікула.

Він додав: кількість першокурсників співмірна з попередніми роками. Остаточні результати у виші повідомлять після 30 вересня.

"Традиційно, найпопулярніші спеціальності в РДГУ – спеціальна освіта, логопедія, початкова освіта, психологія, філологія", — зазначив речник.

Острозька академія

"Станом на 14 вересня в Національному університеті Острозька академія зарахували 522 першокурсники денної форми здобуття вищої освіти. Це на чотири людини більше, ніж у 2021 році та на вісім людей більше, ніж у 2020 році. Зарахування на заочну форму триває. Також триває вступна кампанія для магістрів денної та заочної форм", — зазначила речниця НаУОА Тетяна Шокур.

У пріоритеті право, германські мови та літератури (переклад включно), перша — англійська, комп'ютерні науки, національна безпека (за окремими сферами забезпечення та видами діяльності) та психологія, — додала речниця.

Читайте також

  • Виші та гуртожитки: як навчатимуться в університетах Рівненщини та чи є де жити студентам
  • Навчання під час війни: рівненська психологиня розповіла, як підготувати дитину до тривог

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок