На Кіровоградщині змінили час звучання сирени

На Кіровоградщині змінили час звучання сирени

Доповнено
На Кіровоградщині змінили час звучання сирени
. колаж Суспільне/фото Ярослави Павленко

У Кіровоградській області з 12 вересня змінили час звучання повітряної тривоги. Про це Суспільному розповів заступник начальника обласного управління з питань цивільного захисту Костянтин Дружинін.

Тепер сигнал початку повітряної тривоги лунатиме п'ять хвилин, не 15-20, як було раніше. Про відбій сирена сповіщатиме замість п'яти хвилин – одну.

"Рішення пов’язане з декількома причинами: це багаточисельні звернення громадян до адміністрації, нормативно-технічна документація на те обладнання, яке здійснює оповіщення, також радить нам їх використовувати в тому діапазоні, який ми озвучили. Включали довше для того, щоб люди могли до цього звикнути", – сказав Костянтин Дружинін.

Голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович розповів Суспільному, в області працюють 170 сирен, третину оновили: "Ви пам’ятаєте, скільки було спочатку проблем з оповіщенням. Як нам люди говорили: хтось чує, хтось не чує, у когось під вікном дуже сильно і довго звучить сирена, а хтось її не чує. Деякі громади вже встановили сирени нового типу, які правильно програмуються, правильно, ефективно працюють."

Що відомо

За словами начальника міського відділу з питань надзвичайних ситуацій Сергія Коваленка, до вторгнення Росії в Україну в області було 109 сирен, нині їх 170. У Кропивницькому – 32.

Читайте також

  • Чує сигнал повітряної тривоги та до укриття дійти сам не може. Незрячий кропивничанин жодного разу не ховався в сховищі
  • На Кіровоградщині укриття мають 81% шкіл та 57% дитсадків. Які до них вимоги
  • Зведуть укриття, облаштують прибудинкову зону. У Кропивницькому збудують три десятиповерхівки
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок