На Кіровоградщині укриття мають 81% шкіл та 57% дитсадків. Які до них вимоги

На Кіровоградщині укриття мають 81% шкіл та 57% дитсадків. Які до них вимоги

Марафон
На Кіровоградщині укриття мають 81% шкіл та 57% дитсадків. Які до них вимоги
. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кіровоградській області укриття є у 372 з 454 шкіл, є вони й у 186 з 322 дитячих садків. Сховища є в усіх 18 професійно-технічних училищах регіону та у десяти з 11 закладів вищої освіти. Це інформація від директорки обласного департаменту освіти Ельзи Лещенко. Суспільне питало про вимоги до укриттів у навчальних закладах у начальника обласного управління цивільного захисту населення Володимира Слінченка.

Укриття можуть бути у підвалі, напівпідвалі та на першому поверсі, розповів Володимир Слінченко: "Товщина стін – 2,5 цеглини або бетонні блоки".

У приміщені мають передбачити основне та аварійне освітлення: "Необхідні запаси питної та технічної води, каналізація, місце для умивання, вентиляція, аптечка, місця для сидіння".

За будівельними нормами, на одну людину має бути відведео 0,6 квадратних метрів площі укриття чи сховища: "Якщо в укритті більше 50 людей, має бути другий вихід".

Зі слів Володимира Слінченка, перші десять днів нового навчального року в школах будуть працювати представники служби з надзвичайних ситуацій. Вони мають перебувати у школах постійно, щоб провести заняття з дітьми. Кожні три місяці відбуватимуться тренування за сигналами оповіщення.

Що відомо

У 454 школах Кіровоградської області навчатимуться понад 96 тисяч дітей. Серед них – 8 тисяч першокласників. На 1 вересня 28,6% шкіл працюватимуть очно, 35,5% – матимуть змішану форму, 35,9% – дистанційну. Форму навчання у кожній школі можуть змінювати протягом навчального року.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок