"Емоції зашкалюють, дякую ЗСУ", — голова Ізюмської РДА Степан Масельський про звільнення Балаклії

"Емоції зашкалюють, дякую ЗСУ", — голова Ізюмської РДА Степан Масельський про звільнення Балаклії

"Емоції зашкалюють, дякую ЗСУ", — голова Ізюмської РДА Степан Масельський про звільнення Балаклії
. Фото: mediaport.ua

Степан Масельський, який очолює адміністрацію Ізюмського району, до якого входить Балаклійська громада, висловлює вдячність українській армії за звільнення міста. Багато років він живе і працює у Балаклії.

Офіційну інформацію від президента про контроль ЗСУ над Балаклією голова РДА прокоментував Суспільному зі сльозами.

"Емоції... Словами не передати. Подяка Збройним силам України за те, що вони звільнили місто і продовжують наступ. І в цілому, я сподіваюся, звільнять і Ізюмський район, і всю Україну від рашистів. Емоції зашкалюють", — сказав Масельський.

"Це свято. 8 вересня — день звільнення Балаклії від рашистів"

"Багатьом моїм родичам не можна було залишатися у Балаклії, на превеликий жаль. А знайомих дуже багато, всі з нетерпінням чекали, аби звільнили. Це, дійсно, свято. 8 вересня — це день звільнення Балаклії від рашистів", — сказав голова Ізюмської адміністрації.

За інформацією Масельського, українська армія продовжує перевіряти, чи не залишилися у місті або на околицях окупанти.

"Декого витягають з підвалів, вони там поховалися, техніку, все. Тільки як завершиться зачистка, тільки буде безпечно туди зайти, почнемо відновлювати нормальне життя, відновлювати енергопостачання, газопостачання, привозити і надавати медичні послуги. Все, як до цього жила Балаклійщина. Роботи дуже багато, майже всі мости підірвані", — додав Масельський.

"Зв'язок нестабільний, інтернету немає, я сподіваюсь, це дуже тимчасово. Ми намагатимемося зробити все дуже оперативно, налагодити, відбудувати, і щоб люди зажили нормальним життям", — сказав голова Ізюмської адміністрації.

Масельський також радить жителям бути у безпечних місцях через можливі обстріли та замінування територій.

Що відомо

  • 26 лютого міський голова Балаклії Іван Столбовий підтвердив, що до міста наближаються російські військові. 28 лютого стало відомо, що місто зазнало авіаударів. Російські війська зайшли до Балаклії на початку березня. Потім стало відомо, що мера Балаклії, його заступника та начальника відділу затримали окупанти. Згодом голова Ізюмської райдержадміністрації Степан Масельський повідомив, що Столбовий неушкоджений та вільно пересувається тимчасово окупованим містом.
  • Незабаром з'явилося відео, на якому Столбовий каже, що вирішив залишатися у місті, хоча в нього була можливість поїхати, розповідає про гуманітарну допомогу від окупантів. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що Столбовий пішов на співпрацю із загарбниками і виїхав до РФ. З квітня він підозрюється у державній зраді.
  • У серпні Харківська обласна прокуратура повідомила, що правоохоронці заочно оголосили підозру 49-річному уродженцю Горлівки, який погодився очолити створену окупантами "тимчасову адміністрацію Балаклії".
  • Російські війська обстрілювали Балаклію. Вони умовно поділили територію тимчасово окупованого міста на три зони, повідомляв голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Окупанти також не погоджували евакуаційних коридорів з Балаклії.
  • Протягом дня 8 вересня бійці, які беруть участь у звільненні Балаклії, повідомляли, що на головній площі міста підняли український прапор. До Балаклії увійшли українські військові.
  • Ввечері 8 вересня взяття Балаклії під контроль ЗСУ офіційно підтвердив президент України Володимир Зеленський.
На початок