Стелять газон: на якому етапі будівництво бази Вереса у Рівному

Стелять газон: на якому етапі будівництво бази Вереса у Рівному

Стелять газон: на якому етапі будівництво бази Вереса у Рівному
. Фото: Суспільне Рівне

На полі для тренувань ФК Верес у Рівному стелять газон зі штучною травою, його розмір 68 на 105 метрів. Це поле розміщене на майбутній базі для тренувань. Після вкладання рулонів трави їх з'єднають між собою. Про процеси, що відбуваються на території бази, Суспільному розповів виконроб Василь Кулініч.

Після того, як покриття застелять і з'єднають між собою, газон посиплють гумовою крихтою та кварцевим піском, щоб він був менш слизьким.

Тренувальна база Вереса у Рівному
Фото: Суспільне Рівне

На другому полі бази Вереса покриття буде натуральним. Станом на початок вересня на ньому будівельники завершують монтаж системи поливу. Засіяти його травою планують ще у 2022 році, щоб до наступного вона вкорінилася.

"Якщо все буде добре з погодою, то два тижні і буде одне поле і два тижні — і там буде друге поле. 1 жовтня планується перший матч на Авангарді. Думаю, що і тут на 1 жовтня буде це штучне поле. На поле з живою травою можна буде вийти не раніше квітня", — каже керівник проєкту будівництва Василь Кулініч.

Тренувальна база Вереса у Рівному
Фото: Суспільне Рівне

На цьому етапі будівництво бази майже завершено. Залишилося доробити огорожу, зробити заїзди та звести тимчасове приміщення, де будуть роздягальня та душові. Будівництво приміщення самої бази поки на паузі.

"Це зараз просто для того, щоб функціонували тренувальні поля, було де помитися, переодягнутися. Далі стосовно планів треба запитувати у замовника", — пояснює чоловік.

Що відомо

  • У червні 2021 року Верес переміг в аукціоні з права оренди восьми гектарів міської землі поряд з Пагорбом Слави. Раніше у "Вересі" повідомляли, що проєкт розрахований приблизно на два роки і вартуватиме мільйон євро.
  • Будівельні роботи почали у серпні 2021 року. З початком повномасштабної війни будівництво призупинили. У кінці травня його відновили, але не в тому обсязі, як було заплановано. Тоді президент футбольного клубу Верес Іван Надєїн повідомив, що для продовження будівництва за планом потрібно знайти інвестора.

Читайте також

  • В сільській хаті на Рівненщині виявили оригінали Ніла Хасевича. Куди передадуть знахідки
  • Пропонують роботу: Рівнерада почала повідомляти про вакансії
  • Не доведеться їхати в Київ: в обласній лікарні у Рівному відкриють два центри для проведення складних операцій
  • З парканів і не тільки: як у Рівному демонтують незаконно встановлену рекламу
  • На Рівненщині, Волині й Житомирщині проходить активна фаза навчань силових підрозділів

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок