Не доведеться їхати в Київ: в обласній лікарні у Рівному відкриють два центри для проведення складних операцій

Не доведеться їхати в Київ: в обласній лікарні у Рівному відкриють два центри для проведення складних операцій

Ексклюзивно
Не доведеться їхати в Київ: в обласній лікарні у Рівному відкриють два центри для проведення складних операцій
. Віктор Ткач/ колаж: Суспільне, РОКЛ

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка готуються до запуску роботи Центру судинної та ендоваскулярної хірургії та Центру кардіоторакальної хірургії. Про це повідомили на сайті обласної ради. У коментарі Суспільному очільник лікарні Віктор Ткач пояснив, що це дозволить пацієнтам не їхати на операції у інші міста, як раніше, а медикам не доведеться їздити у Рівне. Йдеться про потребу у близько тисячі операцій на рік.

Аби у лікарні ці зміни відбулись, обласна рада, як власник, має погодити зміни до структури та штату медзакладу. Профільна комісія заперечень не має.

“Це унікальна річ для нашої області, про яку ми мріємо вже не один рік. Ми хочемо створити по типу американської моделі кардіоторакальний центр — це коли в одній площадці працюють лікарі, які оперують на грудній клітці”, — пояснив Суспільному головлікар Віктор Ткач.

За його словами, в області поки немає жодного підрозділу, який би системно виконував складні кардіохірургічні операції.

“Раніше було так: запрошувались команди з інших центрів, — переважно це Київ, — і вони приїжджали, оперували в Рівному і від’їжджали. Насправді потреба — порядка 1000 операцій в рік, це операції на серці і магістральних судинах”, — каже Віктор Ткач.

Йдеться про створення на базі обласної лікарні двох нових підрозділів: Центру судинної та ендоваскулярної хірургії та Центру кардіоторакальної хірургії. Вони з’являться на базі двох відділень. Віктор Ткач каже, що уже є команди лікарів, які готові переїхати, їх він називає “одними з кращих в Україні у цьому напрямку”.

Більше деталей щодо прізвищ та кількості лікарів він поки не називає, однак додає, що старт роботи — це перспектива найближчих місяців.

“Стоїть завдання, щоб і наші лікарі навчились виконувати надскладні оперативні втручання”, — додав керівник.

В інформації пресслужби облради також уточнили, що на базі Обласного центру кардіоторакальної хірургії впроваджуватимуть нові малоінвазивні та малотравматичні методики діагностики та лікування хвороб серцево-судинної системи, розвиватимуть екстрену та невідкладну кардіохірургію, напрямок коронарного шунтування, лікування набутих та вроджених вад серця.

Читайте також

  • По об'єкту військової інфраструктури на Рівненщині завдали ракетних ударів
  • У Рівному на День міста встановили музичний рекорд
  • Обласний волонтерський штаб переїхав з рівненського драмтеатру. Куди тепер звертатися

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок