Трасс обговорила з Байденом "війну Путіна"

Трасс обговорила з Байденом "війну Путіна"

Трасс обговорила з Байденом "війну Путіна"
. Експрем’єрка Великої Британії Ліз Трасс очолювала уряд найкоротший період в історії країни. Фото: Twitter Ліз Трасс

Нова прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс обговорила з президентом США Джо Байденом "війну Путіна". Про це Ліз Трасс повідомила у Twitter.

“Цього вечора я розмовляла з президентом США про спільну роботу як лідерів вільних демократій для вирішення спільних викликів, зокрема економічних проблем, спричинених війною Путіна. Ми будуватимемо зв’язки Великої Британії та США, сприяючи розвитку нашого оборонного альянсу через НАТО та AUKUS”, — написала Трасс.

Перед тим президент Зеленський провів розмову з новообраною прем'єркою Великої Британії Ліз Трасс: запросив її до України та обговорив подальшу оборонну і економічну підтримку.

Зеленський став першим лідером, з яким поговорила Трасс на посаді прем'єра.

6 вересня Трасс у своїй першій промові згадала війну Росії проти України та її наслідки. Серед іншого вона запевнила, що буде працювати з енергетичною кризою, спричиненою вторгненням Росії в Україну.

Читайте також: Третя прем’єрка у історії Сполученого Королівства. Що відомо про Ліз Трасс

Що відомо

  • Новопризначена прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс прийняла запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Україну, повідомляє ВВС з посиланням на Downing Street.
  • Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс 6 вересня офіційно очолила посаду прем’єр-міністра країни. 5 вересня Трасс оголосили переможницею виборчих перегонів.
  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.
На початок