Трасс у першій промові згадала війну Росії проти України та її наслідки

Трасс у першій промові згадала війну Росії проти України та її наслідки

Трасс у першій промові згадала війну Росії проти України та її наслідки
. Прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс. Фото: Холлі Адамс / Getty Images

Прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс звернулась зі своєю першою промовою як голова британського уряду та назвала пріоритетні напрямки роботи.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного. Серед іншого вона запевнила, що буде працювати з енергетичною кризою, спричиненою вторгненням Росії в Україну. "Я впевнена, що разом ми зможемо пережити шторм, ми зможемо відновити нашу економіку і ми зможемо стати сучасною, блискучою Британією, якою я знаю, що ми можемо бути. Це наша життєво важлива місія — забезпечити можливості та процвітання для всіх людей і майбутніх поколінь. Я сповнена рішучості це зробити", — зазначила Трасс.

Ліз Трасс заявила, що "віддає належне" роботі уряду свого попередника Бориса Джонсона, який "забезпечив BrexitВихід Британії з Європейського Союзу, вакцину від COVID-19 і протистояв російській агресії".

"Історія побачить його як надзвичайно вагомого прем’єр-міністра", — сказала новообрана прем'єр-міністерка.

"Для мене велика честь взяти на себе цю відповідальність у життєво важливий для нашої країни час. Великим Сполучене Королівство робить наша фундаментальна віра у свободу, підприємливість і чесну гру. Наш народ знову і знову виявляв мужність і рішучість. Зараз ми зіткнулися з серйозними глобальними труднощами, спричиненими жахливою війною Росії в Україні та наслідками COVID", — додала Ліз Трасс.

Що відомо

  • Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс 6 вересня офіційно очолила посаду прем’єр-міністра країни. 5 вересня Трасс оголосили переможницею виборчих перегонів.
  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.

Читайте і дивіться також

Третя прем’єрка у історії Сполученого Королівства. Що відомо про Ліз Трасс

Джонсон йде з посади. Що він зробив для України

На початок