Джонсон йде з посади. Що він зробив для України. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Джонсон йде з посади. Що він зробив для України. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Джонсон йде з посади. Що він зробив для України. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Борис Джонсон. Фото: Carl Court / Getty Images

Борис Джонсон йде з посади, його назвали "великим другом України" за його допомогу та підтримку у російсько-українській війні.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії відвідував навчання українських військових, які оплачує та проводить Британія. Так планують підготувати 10 000 новобранців.

"Я просто хочу, щоб ви знали, що люди Великої Британії підтримують людей України у вашій боротьбі. Я абсолютно переконаний, що ви можете перемогти і ви переможете. Дякую і Слава Україні".

За час війни уряд Джонсона виділив Україні військової та фінансової допомоги приблизно на 3 мільярди доларів. Велика Британія надала Україні реактивні системи залпового вогню M270, ракети Brimstone. Військові неодноразово показували, як їх використовують. З моменту повномасштабного вторгнення Росії Джонсон виступав за нові санкції проти Росії та їхнє посилення, поки Росія не припинить агресію. Британія запровадила санкції проти понад 1100 осіб і понад 100 компаній.

Велика Британія розробила програму для українських біженців "Дім для України". Британцям пропонували прийняти українців мінімум на пів року. Прийняти українців погодилося 100 000 британців. Біженцям з України дозволили жити та працювати у Британії до трьох років. Їм видавали грошову допомогу. За час вторгнення Джонсон три рази приїжджав у Київ. Останній раз — на День Незалежності України. Прізвище Джонсона з’явилося на Алеї сміливості.

"Ми будемо дякувати не тільки на словах, а хочемо дякувати історично, тому сьогодні на цій Алеї сміливості з’явиться ім’я прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона", — заявив президент України Володимир Зеленський.

Борис Джонсон був на посаді прем’єра чотири роки, він обіцяв, що Британія не перестане підтримувати Україну після закінчення його повноважень.

На початок