У двох магазинах на Рівненщині завищували ціни. Що робити у таких випадках покупцям

У двох магазинах на Рівненщині завищували ціни. Що робити у таких випадках покупцям

Важливо
У двох магазинах на Рівненщині завищували ціни. Що робити у таких випадках покупцям
. Фото ілюстративне: Суспільне Рівне

У двох крамницях на Рівненщини завищували ціни на товари. Покупці звернулися із заявами до Держпродспоживслужби, фахівці перевірили ці магазини, а власникам довелося заплатити штрафи. Про ці два випадки Суспільному розповіла завідувачка сектору за регульованими цінами управління Держпродспоживслужби Ілона Шелестун. Вона пояснила, як правильно діяти клієнтам закладів.

Покупці звернулися зі скаргами на дві крамниці: у місті Корець на вулиці Київській та у Рівному на вулиці Дарвіна. Йшлося про завищення цін на товари, які внесені до переліку соціально значущих, а саме борошно, цукор, олія, молоко і хліб.

"На цей раз було завищення у межах 5%, тобто в межах 10 гривень", — зауважила фахівчиня.

За словами Ілони Шелестун, на крамниці наклали штрафні санкції, відповідно до вимог статті 20 Закону "Про ціни та ціноутворення". Також власникам винесли приписи про усунення порушень. Корецький магазин сплатив 2 261 гривню штрафу, а рівненський — 3 613. Ці гроші потрапили до бюджету, додала завідувачка.

Під час воєнного стану до установи надішли лише два письмові звернення. Зазвичай споживачі скаржаться лише усно, у такому випадку фахівці Держпродспоживслужби можуть лише моніторити ціни. Якщо ж до установи звертаються письмово, то вони можуть здійснювати контроль, виносити приписи і накладати штрафи.

"Напишіть письмову заяву — буде проведена позапланова перевірка. Споживачі наразі негативно реагують на пропозицію написати заяву. Більшість відмовляються. Виключно усне звернення — і все. Одна із причин, яку зазначають споживачі, коли відмовляються писати заяву: я тут живу, не хочу, щоб про мене знали, тобто бояться якихось наслідків", — зауважує Ілона Шелестун.

Фахівчиня радить у випадках, коли у крамницях завищують ціни, звертатися до управління Держпродспоживслужби в Рівненській області із письмовою скаргою. Адреса установи: м. Рівне. вул. Малорівненська, 91; електронна адреса: [email protected].

"У цілому об'єкти господарювання намагаються дотримуватися вимог законодавства. Це вже зовсім не та ситуація, яка була на початку воєнного стану, коли було порушення в кожному об'єкті торгівлі. На сьогодні є порушення, але не в такій мірі, як було спочатку", підсумовує Ілона Шелестун.

Читайте також

  • Наслідки війни: який бізнес вже переїхав на Рівненщину та який район обирає найбільше
  • "Ми — голос тих, хто в окупації": як живе на Рівненщині викладачка Ганна Бут з Мелітополя
  • Без ясельних груп та з обмеженнями: мер Рівного розповів про роботу дитсадків

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок