Африка та Близький Схід отримують тисячі тонн зерна — президент

Африка та Близький Схід отримують тисячі тонн зерна — президент

Африка та Близький Схід отримують тисячі тонн зерна — президент
. Фото: Twitter / David Beasley

Країни Африки та Близького Сходу, де спостерігається проблема з нестачею харчів, отримують тисячі тонн українського збіжжя.

Про це під час відеозвернення 31 серпня повідомив президент Володимир Зеленський.

"23 тисячі тонн української пшениці за Продовольчою програмою ООН вже прибули в порт Джибуті. І будуть доправлені мешканцям Ефіопії, де зараз найгірша посуха за останні 40 років і мільйони людей — на межі голоду", — зазначив гарант.

Він додав, що також майже 40 тисяч тонн пшениці прямують у Ємен.

"А загалом уже понад 1,5 мільйона тонн нашого продовольства експортовано морським шляхом з трьох портів, які запрацювали завдяки експортній зерновій ініціативі. Робимо все, щоб світ відчував значення України і був вдячний нашим людям", — підкреслив президент.

30 серпня директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі заявив, що вперше з 24 лютого судно з українським зерном прибуло до Африки.

Що відомо

  • 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду, яка стосується розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія. Через морські коридори з трьох портів Одещини планують вивозити три мільйони тонн української агропродукції щомісяця.
  • 30 серпня з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вирушило одразу шість суден. Серед них — судно KARTERIA, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України. В ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції із українських портів вирушило вже 61 судно з 1,5 млн тоннами агропродукції на борту.

Читайте також

Перше судно з Одеси за понад 5 місяців: що дадуть Україні розблоковані порти

По “зерновому коридору” вже вивезено 670 тисяч тонн збіжжя

З портів Одещини "зерновим коридором" вийшли 4 судна

На початок