З українських портів вирушило ще 6 суден — Мінінфраструктури

З українських портів вирушило ще 6 суден — Мінінфраструктури

З українських портів вирушило ще 6 суден — Мінінфраструктури
. Судно KARTERIA, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену. Фото: Мінінфраструктури

30 серпня з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вирушило одразу шість суден. Серед них — судно KARTERIA, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Загалом на борту 6 суден (SEAJOY, LADY ZEHMA, SAFFET AGA, SIMAS, MICHALLIS та KARTERIA) 183 тис. тонн української агропродукції.

"Менш ніж за місяць роботи Ініціативи22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". ми експортували майже півтора мільйона тон агропродукції і це досить значний результат. Утім, ми маємо вийти на 100-150 суден на місяць і загальною пропускною здатністю 5 мільйонів тонн на місяць з трьох портів Великої Одеси", — розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він додав, що Україна посилює гуманітарну частину ініціативи. 30 серпня відправлено друге судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для боротьби з голодом у світі. На борту балкера KARTERIA 37,5 тисяч тонн пшениці для Ємену, який знаходиться в стані гуманітарної катастрофи.

"Ми розуміємо свою глобальну місію та відповідальність перед країнами, яким потрібне українське продовольство. Караван, який вийшов сьогодні — черговий крок України назустріч цивілізованому світу", — додав Кубраков.

В ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції із українських портів вирушило вже 61 судно з 1,5 млн тоннами агропродукції на борту.

Що відомо

  • 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду, яка стосується розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія. Через морські коридори з трьох портів Одещини планують вивозити три мільйони тонн української агропродукції щомісяця.

Читайте також

Перше судно з Одеси за понад 5 місяців: що дадуть Україні розблоковані порти

По “зерновому коридору” вже вивезено 670 тисяч тонн збіжжя

З портів Одещини "зерновим коридором" вийшли 4 судна

На початок