У Васильківській громаді зведуть модульне містечко — мер

У Васильківській громаді зведуть модульне містечко — мер

Ексклюзивно
У Васильківській громаді зведуть модульне містечко — мер
. Модульне містечко (візуалізація)

На території Васильківської громади наступного тижня почнуть зводити модульне містечко для місцевих жителів, які втратили оселю внаслідок російської військової агресії. Там зможуть мешкати і переселенці.

Про це Суспільному повідомила мер Василькова Наталія Баласинович.

"Це буде гарне містечко на 350 місць. Наразі ми займаємося комунікаціями і благоустороєм. І ми маємо зробити його дійсно таким, щоб людям там було комфортно, хоча кімнати невеликі, але вони повністю мебльовані. І там є все необхідне, щоб якийсь період там можна прожити", — сказала Наталія Баласинович.

За її словами, у модульному містечку оселяться жителі багатоквартирного будинку, який 28 лютого було повністю зруйновано внаслідок ракетного обстрілу Василькова. За результатами експертизи, цей будинок підлягає знесенню, додала вона.

Також тимчасове житло у модульному містечку зможуть отримати переселенці, які змушені були виїхати з домівок через російську військову агресію. Загалом таких на території Васильківської громади офіційно зареєстровано понад 5 тисяч людей, зазначила мер Василькова.

Що відомо

  • Внаслідок ракетного удару, який 28 лютого російські військові завдали по містах Васильків, Біла Церква та селу Калинівка на Київщині, зруйновано триповерховий гуртожиток та два житлових будинки.
  • У ніч проти 27 лютого під час обстрілів російською армією аеродрому у Василькові, у навчальну частину васильківського профтехучилища влучила ракета. Ніхто не загинув, утім навчальні приміщення закладу знищені вщент.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 173. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок