Одеська область готова до опалювального сезону на 80 % — ОВА

Одеська область готова до опалювального сезону на 80 % — ОВА

Одеська область готова до опалювального сезону на 80 % — ОВА
. КП "Теплопостачання міста Одеси"

Готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Одещини до роботи в опалювальний період перевищує 80 %. Про таке повідомив директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА Антон Шалигайло.

За словами посадовця, при військовій адміністрації працює Регіональний штаб з підготовки та перевірки об’єктів ЖКГ. Зокрема, в районах ремонтують та оновлюють електромережі та обладнання, проводять техобслуговування трансформаторних підстанцій.

"Для підготовки до опалювального сезону ДТЕК Одеські електромережі технічно оновлює майже 900 енергооб’єктів... Наразі фахівці компанії вже відремонтували понад 600 км ліній електропередачі різного рівня напруги та розчистили більше тисячі кілометрів трас повітряних ліній від чагарників та гілок дерев", — зазначив Шалигайло.

Він зауважив, що в громадах мають вжити заходи з енергоефективності та пояснити жителям необхідність споживати тепло те електроенергію заощадливо.

"В цьому опалювальному сезоні перед нами стоять завдання жорсткої економії та раціонального використання енергоресурсів на всіх рівнях споживання, а також забезпечення взаємодії та готовності до реагування на позаштатні ситуації, пов’язані з війною", — підкреслив директор профільного департаменту.

Також Антон Шалигайло нагадав, що тарифи на тепло для населення не зміняться: в Україні встановлений мораторій на їх підвищення протягом воєнного стану та шести місяців після його скасування.

Читайте також

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок