Нідерланди виділять мільйон євро на Одесу, Миколаїв та Херсон

Нідерланди виділять мільйон євро на Одесу, Миколаїв та Херсон

Нідерланди виділять мільйон євро на Одесу, Миколаїв та Херсон
. dailylviv.com

Нідерланди виділять мільйон євро на розробку першочергових проєктів реконструкції в Одесі, Миколаєві та Херсоні. Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі та співпраці з питань розвитку країни Лісьє Схрейнемахер, передають в Укрінформі.

Загалом Нідерланди виділять 65 мільйонів євро на допомогу та інвестиції в Україну.

За словами міністерки, пакет включатиме співфінансування зусиль нідерландських компаній із відновлення інфраструктури, як-от мости, дамби та лікарні, у постраждалих від війни регіонах України. Кошти також будуть спрямовані на підтримку українського малого та середнього бізнесу.

Крім того, 10 мільйонів євро уряд Нідерландів планує виділити на розмінування та ліквідацію вибухонебезпечних предметів на територіях, де точились бойові дії.

Нідерланди також нададуть 2,5 мільйона євро Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки макроекономічних реформ, державного управління та забезпечення верховенства права в Україні та ще 2 мільйони євро – Фонду народонаселення ООН для надання психосоціальної підтримки жертвам сексуального та гендерного насильства в Україні.

Міністр зовнішньої торгівлі та співпраці з питань розвитку Лісьє Схрейнемахер та міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен перебувають у Києві зі спільним візитом.

Читайте також

  • З США до Одещини передали три автівки швидкої допомоги
  • Одеський центр невідкладної допомоги отримав п'ять машин
  • В Одесу прибула гуманітарна допомога із Франції

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок