Україна здобула ще дві медалі у паравеслуванні на Мультиспортивному Євро

Україна здобула ще дві медалі у паравеслуванні на Мультиспортивному Євро

Заключний змагальний день Україна розпочала зі "срібла" та "бронзи".

Україна здобула ще дві медалі у паравеслуванні на Мультиспортивному чемпіонаті Європи, що проходить в Мюнхені. Її авторами стали Микола Синюк та Наталя Мажула.

Заключний змагальний день у веслуванні на байдарках і каное розпочався з виступів паралімпійців. На старт у трьох заїздах вийшли чотири українці: Наталія Лагутенко, Микола Синюк, Володимир Вельгун (усі - клас VL2У класі VL2 представлені веслувальники, у яких функціонує тулуб і руки, але обмеженні у використанні своїх ніг) та Наталя Мажула (клас VL1Спортсмени з дуже обмеженою функцією тулуба і повною відсутністю функцій ніг, їм необхідно використання спеціального сидіння з високою спинкою.).

Здобути медалі вдалося двом українцям. Синюк, виступаючи в одному фінальному заїзді з Вельгун, виборов срібну нагороду на дистанції байдарки-одиночки 200 метрів. А ось бронзову нагороду здобула Наталя Мажула, яка змагалася на тій самій дистанції, але у жіночому турнірі.

Щодо інших українських паравеслувальників, то Вельгун у заїзді Синюка посів шосте місце. А ось Лагутенко, яка виступала на байдарці-одиночці на 200 м, але в класі KL2, фінішувала п'ятою.

Завдяки медалям Синюка та Мажули збірна України вже має 16 медалей на Мультиспортивному Євро. І поки лише чотири "золота".

Саме у паравеслуванні на байдарках і каное Україна має вже чотири медалі. Ще дві нагороди здобула Людмила Лузан (каное-одиночка, 500 м) та у парі з Анастасією Четверіковою (каное-двійка, 500 м).

Усі медалі України на Мультиспортивному Євро

  • "золото": Світлана Богуславська, Ярослав Коюда (параакадемічне веслування, мікст, парні двійки), Даниїл Болдирєв (скелелазіння, швидкість), Марина Бех-Романчук (легка атлетика, потрійний стрибок), Людмила Лузан і Анастасія Четверікова (веслуування на каное, каное-двійки, 500 м)
  • "срібло": Роман Полянський (параакадемічне веслування, одиночки), Олена Старікова (велоспорт, трек, гіт), Людмила Лузан (веслування на каное, каное-одиночки, 500 м), Владислав Єпіфанов (паравеслування на каное, клас VL3, каное-одиночки, 200 м), Вікторія Ткачук (легка атлетика, біг на 400 м/б), Микола Синюк (паравеслування на байдарках, клас KL2, байдарки-одиночки, 200 м)
  • "бронза": Анна Шеремет (параакадемічне веслування, одиночки), Катерина Дудченко, Наталія Довгодько, Дарина Верхогляд та Євгенія Довгодько (академічне веслування, парна четвірка), Олена Старікова (велоспорт, трек, кейрін), Андрій Проценко (легка атлетика, стрибки у висоту), Наталія Лагутенко (паравеслування на каное, клас VL3, каное-одиночки, 200 м), Анна Рижикова (легка атлетика, біг на 400 м/б), Марина Мажула (паравеслування на байдарках, клас KL1, байдарки-одиночки, 200 м)

Що відомо

  • 34-річний Синюк є 2-разовим чемпіоном Європи з паравеслування у клас KL2 (здобував "золото" у 2019 та 2021 роках).
  • У 2022 році Синюк також став чинним чемпіоном світу у байдарці-одиночці 200 метрів.
  • Марина Мажула - чинна чемпіонка світу у байдарці-одиночці на 200 метрів.
На початок