Киянин постав перед судом за заперечення збройної агресії РФ проти України

Киянин постав перед судом за заперечення збройної агресії РФ проти України

Киянин постав перед судом за заперечення збройної агресії РФ проти України
. Фото: Київська міська прокуратура

Слідчі столичної прокуратури звершили досудове розслідування і скерували до суду обвинувальний акт щодо 44-річного киянина. Його обвинувачують у запереченні збройної агресії Росії проти України, розпочатої у 2014 році.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що киянин був активним учасником групових бесід у месенджерах "WhatsApp" та "Viber" і розміщував там інформацію, яка за своїм змістом виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Також підозрюваний під час розмов у месенджерах заперечував причетність російських військовослужбовців до злочинних дій на тимчасово окупованих територіях. Крім того, за місцем свого проживання чоловік незаконно зберігав гранати з запалами.

Обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті до Дніпровського районного суду Києва. Підозрюваного обвинувачують за двома статтями: за ч. 1 ст. 263Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років, а також за ч. 1 ст. 436-2 ККВиправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році — покарання за це — виправні роботами до двох років, або арешт до шести місяців, або позбавленням волі до трьох років.

Що відомо

  • На Львівщині дружину колишнього військового підозрюють у російській пропаганді. Жінка відкрито підтримувала збройну агресію Росії.
  • На Тернопільщині СБУ повідомила про підозру чоловіку, який публічно заперечував збройну агресію Росії.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 177. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок