"Буде продовження першого бою". Усик та Джошуа провели заключні пресконференцію та дуель поглядів перед реваншем: відео

"Буде продовження першого бою". Усик та Джошуа провели заключні пресконференцію та дуель поглядів перед реваншем: відео

"Буде продовження першого бою". Усик та Джошуа провели заключні пресконференцію та дуель поглядів перед реваншем: відео
. Український об'єднаний чемпіон світу з боксу в надважкій вазі Олександр Усик. Фото: AP

Що сказали боксери перед поєдинком за п'ять чемпіонських титулів у суботу.

Український об'єднаний чемпіон світу з боксу в надважкій вазі Олександр Усик продовжує підготовку до бою-реваншу з британцем Ентоні Джошуа. Поєдинок за п'ять титулів у гевівейті відбудеться вже цієї суботи, 20 серпня.

У вересні минулого року Усик у своєму третьому поєдинку в надважкій вазі переміг Джошуа одностайним рішенням суддів. Відтак саме українець став новим володарем чемпіонських титулів WBA, WBO, IBF та IBO, що раніше належали Джошуа.

В їхньому прийдешньому поєдинку, що відбудеться в Саудівській Аравії, Усик та Джошуа змагатимуться ще й за п'ятий чемпіонський пояс - за версією журналу The Ring. Цей титул став вакантним після того, як його попередній володар Тайсон Ф'юрі остаточно вирішив закінчити професійну кар'єру в боксі.

Читайте також: На кону другого бою Усика та Джошуа стоятиме п'ятий чемпіонський пояс: що про це відомо

На пресконференції перед другим поєдинком, на яку Олександр прийшов у традиційному українському вбранні, обидва боксери підкреслили важливість своєї майбутньої перемоги. Для Усика вона може стати ювілейною, вже 20-ю на професійному ринзі.

Що сказали боксери

  • Олександр Усик

"Це дуже важливо для моєї країни. Я дуже щасливий тут перебувати, я втретє у Саудівській Аравії. Відчуваю, що повертатимуся сюди знову й знову.

Розумію, що це другий поєдинок. Ми один одного добре знаємо. Ей Джей подивився наш перший бій. Але мені здається, що це не буде новий поєдинок. Це буде продовження: 13-й раунд, 14-й, 15-й, скільки їх буде - Бог знає. У нас було достатньо часу, щоб повивчати один одного. І в суботу буде дуже хороший поєдинок", - сказав Олександр.
  • Ентоні Джошуа
"Це бій, в якому я мушу перемогти. Я люблю відчувати тиск. Це було важко. Роберт Гарсія, Анхель Фернандес, усі члени моєї теперішньої та попередньої команд - усі вони просували мене, створювали для мене виклики. Але найголовніше для того, щоб робота була виконана, - інстинкти, зберігати концентрацію. Тоді можна буде перемогти.

Бій проти Усика? Маю перед собою цілі, яких хочу досягти в ринзі. Буду максимально дисциплінованим, щоб їх досягти. Тому так, це більше змагання із самим собою. І, оскільки згадували про пояси, вони щось означають, але це лише кінцева мета, пропускати сам процес не можна. Це і про процес [досягнення мети] також".

Після пресконференції боксери провели традиційну дуель поглядів, після якої Усик заспівав українську народну «Ой у лузі червона калина», що стала символом українського спротиву на тлі повномасштабного російського вторгнення.

Що відомо

  • Перед другим боєм проти Джошуа Усик очолив боксерський рейтинг надважковиків за версією порталу BoxRec. Його майбутній опонент також увійшов до топ-трійки.
Читайте також: Усик - лідер боксерів у надважкій вазі за версією BoxRec перед боєм з Джошуа
  • Очікується, що за підсумком поєдинку команди обох боксерів порівну розділять гонорар у розмірі 80 мільйонів доларів. Минулого року ця сума складала 20 мільйонів.
  • В андеркарді бою між Усиком та Джошуа на ринг також вийде інший українець - Даніель Лапін. У своєму шостому професійному поєдинку він битиметься зі словаком Йозефом Юрком.
На початок