"Буде колосально цікавий фінал". Марина Бех-Романчук - про успіх у кваліфікації двох дисциплін на Євро з легкої атлетики

"Буде колосально цікавий фінал". Марина Бех-Романчук - про успіх у кваліфікації двох дисциплін на Євро з легкої атлетики

Ексклюзивно
"Буде колосально цікавий фінал". Марина Бех-Романчук - про успіх у кваліфікації двох дисциплін на Євро з легкої атлетики
. Суспільне Спорт

Українка змагатиметься за нагороди у потрійному стрибку та стрибках у довжину.

На третій день чемпіонату Європи з легкої атлетики, що проходить у рамках Мультиспортивного Євро в Мюнхені, українська стрибунка Марина Бех-Романчук вийшла до свого другого фіналу континентальної першості. Спортсменці вдалося подолати кваліфікацію ще й потрібному стрибку.

Раніше Марина вже гарантувала собі місце у фіналі змагань зі стрибків у довжину. З останньої спроби 27-річна українка виконала кваліфікаційний норматив та претендуватиме на свою другу медаль чемпіонатів Європи після "срібла" континентальних змагань у Берліні 2018 року в стрибках у довжину.

У середу, 17 серпня, Бех-Романчук стартувала у кваліфікації змагань з потрійного стрибка та пробилася до фіналу за добором. Відтак вона стане першою українкою у фіналі континентальної першості в потрійному стрибку за шість років.

Читайте також: Марина Бех-Романчук відібралася до другого фіналу чемпіонату Європи-2022 з легкої атлетики

Очікуваннями від одразу двох фіналів чемпіонату Європи та враженнями від своїх стартів у Мюнхені легкоатлетка поділилася в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Що сказала Бех-Романчук

  • Про кваліфікацію в потрійному стрибку:
"В принципі, все нормально, хороший стан у мене. Мала невеличку технічну помилку, якої припустилася і в першій, і в другій спробах. Поспілкуємось з тренером і зробимо все, щоб її не повторювати".
  • Про успіхи чоловіка Михайла на чемпіонаті Європи з водних видів спорту та присутність батьків у Мюнхені:

"Перемога Міши вчора порадувала, і я перед цим хвилювалася, як по-іншому. Найголовніше, що йому все вдалося, що він щасливий та усміхнений. Для мене це найголовніше.

Читайте також: Михайло Романчук - чемпіон Євро-2022 з водних видів спорту. Це перша медаль України в плаванні на турнірі

Батьки на трибунах усміхнені та щасливі. Їм подобається атмосфера, вони кайфують від того, що бачать. Адже вони ніколи не були на таких змаганнях. Для них це приємні емоції. Коли моя сім’я щаслива, то що може бути прекрасніше. Це додає енергії, позитиву та настрою".

  • Про очікування від двох фіналів чемпіонату Європи:

"У потрійному стрибку буде велика різниця в конкуренції у порівнянні з чемпіонатом світу. Медалістки, які були на чемпіонаті світу, - вони не з Європи. Але й тут є сильні дівчата, сьогодні вони з першої спроби кваліфікувалися далі. Це й будуть основні конкурентки. Але, звичайно, відкидати інших не варто, бо в будь-який момент у когось можуть скластися зірки і хтось може видати щось нереальне.

А в довжині я скажу, що конкуренція майже не відрізняється від чемпіонату світу. Думаю, що завтра буде колосально цікавий фінал. Думаю, що всі розійдуться в декількох сантиметрах. Завтра в секторі буде гаряче".
  • Про виступи у двох дисциплінах на чемпіонаті Європи:
"Стрибати два види не так вже й легко. Мій організм інколи говорить мені: «Ти що, з глузду з’їхала?!» Тому йому потрібно допомагати, як можу.

Тейп на коліні? Буває інколи, коли ти перестраховуєшся, а інколи тебе дійсно турбує. У моєму випадку це перше й друге. Коли ти робиш два види і між ними є якийсь інтервал відпочинку - це одне. А коли ти виконуєш два види чотири дні поспіль, то це зовсім інше навантаження і зовсім інша робота. Організм на це реагує".

  • Про вплив попередніх результатів на виступи в Мюнхені:

"Старт [на етапі Діамантової ліги] в Монако за кілька днів до Євро в потрійному стрибку був дуже важливим, бо після Юджина знову ж пішла повторна акліматизація. Ми провалилися в таку десь фізичну та моральну яму. Мала такі тренування, де ходити було важко, я не кажу про тренуватися. Цей старт був для того, щоб згадати певні рухові відчуття, щоб знов зрозуміти, що ти дійсно можеш їх робити. Задача була - просто спокійно відпрацювати технічно цей старт, що ми й зробили. Це саме для того, щоб у фінал чемпіонату Європи зайти із зовсім іншими ногами та іншою головою".

Що далі

  • Четвер, 18 серпня. 21:58 – Стрибки в довжину (жінки). Фінал
  • П'ятниця, 19 серпня. 21:55 – Потрійний стрибок (жінки). Фінал
На початок