Українські каноїстки Лузан та Четверікова здобули "срібло" на чемпіонаті світу у каное-двійці

Українські каноїстки Лузан та Четверікова здобули "срібло" на чемпіонаті світу у каное-двійці

Українські каноїстки Лузан та Четверікова здобули "срібло" на чемпіонаті світу у каное-двійці
. AP

Саме у цій дисципліні українки вибороли срібну нагороду на Олімпіаді-2020.

Українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова стали срібними призерками чемпіонату світу у каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Лузан та Четверікова підходили до змагань у статусі чинних чемпіонок світу у каное-двійці на 500-метрівки. Однак до турніру у Канаді частково готувалися окремо: головний тренер збірної України з веслування Ігор Нагаєв розповідав про травму, яку мала Четверікова.

Читайте також: Головний тренер збірної України з веслування Нагаєв – про повернення в збірну, роботу під час війни й конфлікт у команді

Попри травму, Лузан та Четверіковій вдалося провести спільну роботу до змагань перед чемпіонатом світу. Підсумком роботи став автоматичний вихід у фінал: українки показали другий загальний результат у кваліфікації, поступившись лише олімпійським чемпіонкам з Китаю.

У фіналі Лузан та Четверікова також вели боротьбу за подіум. Вже на перших метрах дистанції у лідери вийшли китаянки Сунь Менья та Ксу Шісяо, тоді як українки тривалий час йшли навіть на третій позиції, поступаючись каноїсткам з Угорщини.

Вибороти "срібло" українським веслувальницям вдалося. На фініші Лузан і Четверікова випередили угорок, поступившись у підсумку лише китаянкам.

Чемпіонат світу з веслування. Каное-двійки (500 м, жінки)

  1. Китай - 2:01.26 хв
  2. Україна (Людмила Лузан та Анастасія Четверікова) - 2:03.32 (+2.06)
  3. Угорщина - 2:04.70 (+3.44)

Це друга медаль України на чемпіонаті світу з веслування. Першу нагороду - "бронзу" - українці здобули у байдарці-четвірці на дистанції 500 м.

Що відомо

  • Минулого року в Копенгагені Україна з трьома золотими нагородами посіла третє місце в медальному заліку чемпіоната світу. Загалом українці тоді здобули п'ять нагород (з одним "сріблом" та однією "бронзою").
  • Лузан та Четверікова здобули "золото" на чемпіонаті світу-2021 та "срібло" на Олімпіаді-2020 на дистанції 500 метрів у каное-двійці.
  • Крім каное-двійки, Людмила Лузан виступить ще у чотирьох фіналах на чемпіонаті світу з веслування: в одиночці (200, 500 та 1000 метрів), змішаній каное-двійці (500 метрів, разом з Павлом Алтуховим) та у четвірці (500 метрів).
На початок