Кінофестиваль у Локарно відкрився короткометражкою Наталки Ворожбит

Кінофестиваль у Локарно відкрився короткометражкою Наталки Ворожбит

Кінофестиваль у Локарно відкрився короткометражкою Наталки Ворожбит
. Фото: filmfestlocarno/Instagram

3 серпня у Локарно (Швейцарія) почався Міжнародний кінофестиваль, який триватиме до 31 серпня. На відкритті показували короткометражка української режисерки та сценаристки Наталки Ворожбит "У тебе все гаразд?" ("Are you ok?"), про що вона написала у своєму Facebook.

"Під час тимчасового біженства зняли короткометражку у Відні (мій перший короткий метр). Важливий досвід і виклик працювати в чужій країні з іноземною командою – дуже відданою і професійною. Ну але саунд, монтаж і кілька акторів наші-наші. Сьогодні наш дуууже маленький фільм "Are you ok?" покажуть на відкритті фестивалю в Локарно на дууууже великій площі перед фільмом-відкриттям. Кіно про травмовану війною українку в Європі, авжеж", – йдеться у дописі.

Стрічка створена у межах проєкту "Поштівка з майбутньогоПід назвою "Поштівка з майбутнього" одинадцять відомих діячів міжнародного та національного кіно, у тому числі швейцарський режисер Фреді М. Мурер, створили короткометражні фільми, які щовечора демонструватимуться на площі Пьяцца Гранде.", ініційованого організаторами Локарно.

Фільм "Як там Катя?" іншої української режисерки, Крістіни Тинькевич, візьме участь у конкурсній програмі "Конкурс кінематографістів сьогодення" ("Concorso Cineasti del presente") 6 серпня. Стрічка розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка шукає справедливості у недосконалому світі.

Також на фестивалі покажуть фільм "Порлогос", який став останнім завершеним для литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, вбитого росіянами в Маріуполі. Стрічку "Маріуполіс 2", який він знімав там, завершила його знімальна група. Фільм показали у Каннах.

Міжнародний кінофестиваль у Локарно проводиться щорічно в серпні, починаючи з 1946 року. Після Венеційського і разом з Каннським та Карловими Варами, кінофестиваль у Локарно є одним з найдавніших. Особливістю фестивалю є перегляд фільмів на головній площі міста — Пьяцца Ґранде (Piazza Grande), яка може вмістити близько 8 тис. глядачів. Головний приз "Золотий леопард" вручають за найкращий фільм конкурсу, "срібний", "бронзовий" та "міні" вручають за чоловічу та жіночу ролі, режисуру та найкращий дебют.

Більше цікавого про українське кіно

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок