У Дніпрі під час повномасштабної війни ціни на оренду житла зросли до 40%: на які квартири є попит

У Дніпрі під час повномасштабної війни ціни на оренду житла зросли до 40%: на які квартири є попит

Ексклюзивно
У Дніпрі під час повномасштабної війни ціни на оренду житла зросли до 40%: на які квартири є попит
. Колаж: Суспільне Кропивницький

У Дніпрі за час повномасштабної війни ціни на оренду найдешевшого житла зросли до 40%, на преміумсегмент до 20%. Про це Суспільному розповів рієлтор Олексій Гануцький.

На початку повномасштабної війни знайти квартиру в Дніпрі було нескладно, розповідає рієлтор Олексій Гануцький.

"Якісь квартири просто звільнялися, туди просто заселялись люди безкоштовно. От перша половина березня дуже багато квартир, будинків безкоштовно чи за дуже символічну плату були. І також орендодавці, у яких були суворі умови по підбору орендаторів, йшли на поступки. Брали з тваринами, дітьми", – розказав він.

Які ціни зараз

За місяць ситуація стабілізувалась, повернулися ціни, які були до повномасштабної війни, констатує фахівець. Подорожчання відбулося, коли люди почали масово евакуюватися до Дніпра.

Зараз найбільший попит на 3-4 кімнатні квартири, каже рієлтор, бо люди виїжджають великими родинами. Однак такого житла завжди не вистачало на ринку.

"Якщо людина хоче знайти більш-менш адекватну квартиру в більш-менш гарному районі, я не кажу про центральні райони, то мінімум це буде десь 7 тисяч гривень. Якщо ми кажемо про центр, то від 10 тисяч за квартиру з гарними житловими умовами, але не євро. А преміум – 500 доларів та вище", – сказав рієлтор.

Намагалися тричі обдурити

Юлія Димніч, яка до 2014 року жила у Макіївці Донецької області, а потім у Краматорську, через російську окупацію вимушена була виїхати до Дніпра. На пошуки житла в неї з родиною пішов місяць.

"Мене намагалися вже тричі обдурити. У мене собачка невелика. Не дуже люди хочуть здавати житло переселенцям з тваринками. Ціни зависокі в Дніпрі. Щоб більш-менш нормальні умови, то такі ціни", – сказала вона.

Читайте також

Можуть ошукати на оренді квартири. Пояснює рієлтор

Оренда та купівля квартир. Як змінилася ціна на ринку нерухомості в Одесі під час війни

На Кіровоградщині на 20% подорожчали харчі, на 60% – оренда житла

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок