Марина Бех-Романчук стрибатиме в двох дисциплінах на Євро-2022: вона може змагатися чотири дні поспіль

Марина Бех-Романчук стрибатиме в двох дисциплінах на Євро-2022: вона може змагатися чотири дні поспіль

Ексклюзивно
Марина Бех-Романчук стрибатиме в двох дисциплінах на Євро-2022: вона може змагатися чотири дні поспіль
. Марина Бех-Романчук, фото: AP Photos

Уперше виступить на Євро у двох дисциплінах.

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук виступить на чемпіонаті Європи з легкої атлетики (проходитиме в рамках Мультиспортивного чемпіонату Європи) одразу в двох дисциплінах. Вона підтвердила цю інформацію Суспільне Спорт.

Бех-Романчук змагатиметься і в секторі для стрибків у довжину, і в секторі для потрійного стрибка. Вона виконала кваліфікаційні нормативи для виступів у обох дисциплінах, тож боротиметься за нагороди і там, і там.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор Мультиспортивного чемпіонату Європи. Змагання триватимуть з 11 до 21 серпня, а старти з легкої атлетики - з 15 до 21 серпня.

Потенційно старт на Євро-2022 для Марини Бех-Романчук може тривати чотири дні поспіль: спершу два дні кваліфікацій, а тоді два дні фіналів.

Розклад змагань на Євро-2022 для Бех-Романчук

  • Вівторок, 16 серпня, 10:50. Стрибок у довжину: кваліфікація
  • Середа, 17 серпня, 13:35. Потрійний стрибок: кваліфікація
  • Четвер, 18 серпня, 21:58. Стрибок у довжину: фінал
  • П'ятниця, 19 серпня, 21:55. Потрійний стрибок: фінал

У сезоні 2022 року Марина Бех-Романчук змагалася в обох дисциплінах на чемпіонаті світу, однак там між стартами було п'ять днів перерви.

Також у березні 2022 року Бех-Романчук змагалася в двох дисциплінах на чемпіонаті світу у приміщенні, тоді її старти узагалі відбувалися в один день: у ранковій програмі - потрійний стрибок, у вечірній - стрибок у довжину. Тоді, щоправда, Бех-Романчук не змагалася у кваліфікації, а одразу у фіналах (кваліфікації відсутні на ЧС у приміщенні).

Що відомо

  • Україна ще не оголосила повну заявку на чемпіонат Європи з легкої атлетики.
  • Марина Бех-Романчук є чинною віцечемпіонкою Європи - у 2018 році українка здобула "срібло". А в секторі для потрійного стрибка вона змагатиметься уперше на рівні чемпіонату Європи.
На початок