Туреччина не розглядає пропозицію Путіна щодо спільного виробництва Bayraktar

Туреччина не розглядає пропозицію Путіна щодо спільного виробництва Bayraktar

Туреччина не розглядає пропозицію Путіна щодо спільного виробництва Bayraktar
. Фото: УНІАН

Туреччина наразі не розглядає пропозицію російського президента Володимира Путіна щодо спільного з РФ виробництва безпілотників Bayraktar TB2 або інших БПЛА.

Про це заявив президент управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, якого цитує газета Hurriyet Ankara.

"Не можу сказати, що це можливо. Немає нічого, що потрапило б до нашого порядку денного і почало працювати", – сказав він.

Тим часом Демір зазначив, що такий процес "формується в межах політики Турецької Республіки". Він також додав, що відбувається "робота над технічною стороною питання".

Bayraktar TB2 — це ударний оперативно-тактичний середньовисотний БПЛА. З чотирма керованими боєприпасами на підвісці він може перебувати в повітрі від 12 до 24 годин. Максимальна дальність керування – до 150 км. Розробкою й виробництвом цих безпілотників займається приватна компанія з Туреччини "Baykar Makina".

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що президент РФ Володимир Путін виявив зацікавлення у закупівлі продукції компанії Baykar Makina, яка є виробником ударних БПЛА, зокрема Bayraktar TB2. Він додав, що аналогічну пропозицію зробили також Об’єднані Арабські Емірати.
  • За даними ЗМІ, при цьому російський президент зацікавлений й у відкритті на території Росії заводу Baykar із виробництва дронів, пише Corriere Della Sera.
  • 19 липня прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує угоду з Туреччиною, яка дозволить будівництво заводу безпілотників Bayraktar.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 155. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок