Ердоган заявив, що Путін хоче закуповувати безпілотники Bayraktar

Ердоган заявив, що Путін хоче закуповувати безпілотники Bayraktar

Ердоган заявив, що Путін хоче закуповувати безпілотники Bayraktar
. Президент РФ Володимир Путін під час виступу на 25-му Петербурзькому міжнародному економічному форумі. Фото: РБК

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що президент РФ Володимир Путін виявив зацікавлення у закупівлі продукції компанії Baykar Makina, яка є виробником ударних БПЛА, зокрема Bayraktar TB2.

Про це повідомляє CNN Türk.

"Путін сказав мені, що хоче працювати з Baykar", — зауважив турецький президент під час зустрічі керівної Партії справедливості та розвитку.

Він додав, що аналогічну пропозицію зробили також Об’єднані Арабські Емірати.

За даними ЗМІ, при цьому російський президент зацікавлений й у відкритті на території Росії заводу Baykar із виробництва дронів, пише Corriere Della Sera.

Bayraktar TB2 — це ударний оперативно-тактичний середньовисотний БПЛА. З чотирма керованими боєприпасами на підвісці він може перебувати в повітрі від 12 до 24 годин. Максимальна дальність керування – до 150 км. Розробкою й виробництвом цих безпілотників займається приватна компанія з Туреччини "Baykar Makina".

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 19 липня прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує угоду з Туреччиною, яка дозволить будівництво заводу безпілотників Bayraktar.
  • 27 червня компанія Baykar повідомила, що надасть Україні безкоштовно три безпілотники "Байрактар", на які українці зібрали 600 мільйонів гривень.
  • Раніше посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що питання, пов’язані із національною безпекою, чи виробництва "Байрактарів" ретельно відстежуються у Туреччині. Посол зазначив, що хоча процес придбання "Байрактарів" має відбуватись через Міністерство оборони, оскільки воно є замовником, та співпрацює із компанією Baykar Makina, те, що громадяни зокрема збирають кошти на нього є "потужним сигналом свідомості українців".
  • 28 березня у Туреччині компанія Baykar Makina презентувала новий безпілотний бойовий літак з українським двигуном. Наприкінці 2021 року компанія підписала контракт на постачання реактивних двигунів АІ-322Ф українською компанією "Івченко-Прогрес" для майбутніх дронів Bayraktar MİUS.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 153. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок