Фіналісти конкурсу на посади в САП пройшли перевірку в Генпрокуратурі

Фіналісти конкурсу на посади в САП пройшли перевірку в Генпрокуратурі

Фіналісти конкурсу на посади в САП пройшли перевірку в Генпрокуратурі
. Фото: Укрінформ

Офіс Генерального прокурора підтвердив, що фіналісти конкурсу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідають вимогам законів "Про очищення влади" та "Про запобігання корупції", а також доступу до державної таємниці.

Про це повідомили під час засідання комісії САП

Також на засіданні комісія підготувала подання генпрокурору Андрію Костіну для призначення на посаду керівника САП Олександра Клименка. Його мають скерувати найближчим часом.

Читайте також: Що відомо про Олександра Клименка, який має очолити САП

Нагадаємо, що 21 липня комісія спрямувала лист до Офісу Генпрокурора із проханням надати підтвердження, що Олександр Клименко і Андрій Синюк відповідають вимогам цим законам.

Що відомо

  • 19 липня оголосили результати конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Конкурс виграв детектив НАБУ Олександр Клименко, він набрав найбільше балів під час відбору ще у грудні 2021. Тепер кандидатуру Клименка має затвердити генпрокурор.
  • Призначення нового керівника САП затягнулося вже більш як на два роки. Протягом цього часу фактичні його обов'язки виконувала глава Офісу генпрокурора. Посли "Великої сімки" нагадали, що призначення глави САП є "критично важливим рішенням" для України.
  • У представництві Європейського Союзу в Україні привітали Андрія Костіна з призначенням на посаду Генерального прокурора. Водночас там наголосили, що "з нетерпінням" очікують призначення глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок