Від початку повномасштабного вторгнення РФ у Слов'янську загинуло 19 жителів, 76 поранені — Лях

Від початку повномасштабного вторгнення РФ у Слов'янську загинуло 19 жителів, 76 поранені — Лях

Від початку повномасштабного вторгнення РФ у Слов'янську загинуло 19 жителів, 76 поранені — Лях
. Слов'янськ 3 липня. Фото: Телеграм-канал Слов'янської МВА

Російські військові постійно обстрілюють не тільки Слов’янськ, але й всю громаду. Сьогодні двох людей поранили. Всього вже загинуло 19 мешканців Слов’янська, поранені 76. Про наступ на місто російська армія говорить не перший місяць, проте зазнає поразок. Про це в ефірі телемарафону Суспільному повідомив начальник Слов’янської МВА Вадим Лях.

Він додав, що українські збройні сили дають відсіч та по всіх напрямках, що сформувалися, Ізюм, Богородичне, Лиман, російська армія успіху немає. "Але вже 20 днів місто обстрілюють, ситуація напружена. Майже два місяці немає централізованого постачання води в місті. Ми її розвозимо мешканцям автотранспортом, працюють скважини. Також є проблеми з електрикою, 15% мешканців її періодично не мають, тому що після обстрілів потрібно її відновлювати", — сказав Лях.

Очільник громади зазначив, що енергетична інфраструктура знаходиться за містом, пошкоджуються високовольтні лінії, що теж важко відновити. За його підрахунками в місті залишилося приблизно 22 тисячі мешканців.

"Я впевнений, що більшість людей ще виїде. Поки тепла погода, то проблеми з водою вирішуються. А коли температура знизиться, більше людей захочуть виїхати. І якщо збільшиться кількість обстрілів, буде більше охочих виїхати. Щодня ми возимо людей в напрямку Коростеня, у Львівську область. Напрямок на Дніпро безпечний, тому можливість у людей виїхати зараз є", — наголосив Вадим Лях.

За словами керівника МВА, в опалювальний сезон газу в місті не буде, тому розраховувати можна тільки на електрику, але потужності міста невеликі. "Якщо всі перейдуть на приготування їжі і опалення електричними приладами, то електрика просто "ляже". Мережа та ТП не готові до такого навантаження. Тому і потрібно розуміти, що особливо в багатоповерхівках буде дуже важко провести зиму, майже неможливо", — зазначив очільник Слов'янської громади.

Що відомо

  • У Слов'янську прикордонники готуються до боїв за місто
  • Слов’янську громаду вчергове обстріляли війська РФ — поранені жителі Билбасівки
  • Як евакуюватись жителям зі Слов'янська: розклад рейсів
  • Російські окупанти обстріляли Слов'янськ, під завалами опинились люди
  • Зранку російські військові обстріляли Костянтинівку
  • Російські окупанти обстріляли середмістя Краматорська, є жертви

Новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок