Взяли в полон понад сто співробітників. Російські військові знову викрали працівників Запорізької АЕС

Взяли в полон понад сто співробітників. Російські військові знову викрали працівників Запорізької АЕС

Ексклюзивно
Взяли в полон понад сто співробітників. Російські військові знову викрали працівників Запорізької АЕС
.

17 липня російські військові захопили та вивезли в невідомому напрямку начальника служби охорони навколишнього середовища Запорізької АЕС Ігоря Квашніна. Наступного дня викрали ще двох співробітників з керівного персоналу.

Про це Суспільному повідомив енергодарський міський голова Дмитро Орлов.

Він зазначив, що Ігоря Квашніна викрали з робочого місця. За яких обставин та з якою метою окупанти вчинили такі дії, наразі невідомо. Загалом, від початку тимчасової окупації Енергодара, було викрадено понад сто співробітників Запорізької атомної електростанції.

"Є навіть такі, які вже майже два місяці сидять у них в полоні та піддаються їх катуванням різного роду. Когось відпускають, когось примушують під тиском записувати провокаційні відео, де люди "зізнаються", що завжди чекали Росію і як вони люблять "руський мір", і потім відпускають їх", — розповів Дмитро Орлов.

Також 19 липня в НАЕК "Енергоатом" повідомили, що напередодні російські військові вивезли у невідомому напрямку ще двох працівників станції з керівного персоналу: заступника начальника цеху дезактивації з експлуатації та поводження з радіоактивними відходами Сергія Пихтіна та майстра цеху дезактивації Олену Рябцеву.

Як раніше повідомляло Суспільне, 18 липня дев’ять окупантів, які перебували на АЕС, були травмовані. Чотирьох із них доставили до медико-санітарної частини Енергодара з пораненнями різних ступенів важкості.

"Один навіть є важкий, там проникаючі поранення у голову. Подробиць цього інциденту немає. Або вони там зброю якусь перекладали, боєприпаси й детонація вийшла. Що вони там робили – невідомо", — прокоментував Дмитро Орлов.

Читайте також: Учасники ТНМК розповіли, як знімали кліп "Енергодар — це Україна", події якого розгортаються на окупованій ЗАЕС

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок