У Тернополі в медпрацівниці виявили коронавірус

У Тернополі в медпрацівниці виявили коронавірус

У Тернополі в медпрацівниці виявили коронавірус
. оригінальне

У Тернополі 11 квітня в медпрацівниці підтвердили коронавірус. Під час масового тестування медпрацівників експрес-тестами в неї виявили COVID-19. Діагноз підтвердили в обласному лабораторному центрі під час дослідження шляхом ПЛР. Про це Суспільному повідомив лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

Медпрацівниця перебуває на самоізоляції під наглядом лікарів. У неї не було симптомів COVID-19.

Міський голова Сергій Надал на Facebook сторінці Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом розповідає, що в Тернополі й надалі робитимуть масове тестування медпрацівників:

"Ми почали в Тернополі масове тестування на коронавірус лікарі первинної ланки і працівники транспорту. Вже пройшли тестування 39 кондукторів та водіїв , які працюють на спецтранспорті, а також 256 медиків: сімейні лікарі, медсестри і молодші медичні сестри первинної ланки.  Уже є результати цього тестування. Коронавірус виявили і підтвердили за допомогою ПЛР-тесту в обласній лабораторії в медпрацівника. Це ще раз підтверджує, що ми правильно почали масове тестування. У цієї людини не було жодних симптомів, добре себе почуває, не потребує госпіталізації і знаходиться під наглядом лікарів. Якби не масове тестування, ніхто  б не дізнався, що цей медпрацівник є активним носієм інфекції. Зараз медики встановлюють контакти людини, у якої виявили COVID-19. Масове тестування будемо проводити системно. Експрес-тести зроблять педіатрам, медсестрам і молодшим медсестрам, які з ними працюють"

Загалом у Тернополі 11 хворих на коронавірус, 8 з них - на амбулаторному лікуванні.

Загалом у лікарнях Тернополя – 15 хворих з області і Тернополя. У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 11 квітня перебувало 11 хворих на COVID-19. 1 хворий на коронавірус одужав. Це житель Тернопільського району. Його виписали з лікарні.

У Тернопільській міській дитячій лікарні на лікуванні перебуває 4 пацієнтів з підтвердженим COVID-19. Двоє з них - діти. Загалом з лікарні вже виписали: 6 дітей і 3 дорослих. З підозрами на COVID-19 наразі 2 пацієнтів.

У Тернопільській міській лікарні №3 на ізоляції перебуває 7 тернополян, контактних з хворими на COVID-19.

Що відомо:

На початок