Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
Триразова олімпійська чемпіонка Влодарчик вдруге поспіль пропустить ЧС з легкої атлетики: у чому причина

Триразова олімпійська чемпіонка Влодарчик вдруге поспіль пропустить ЧС з легкої атлетики: у чому причина

Триразова олімпійська чемпіонка Влодарчик вдруге поспіль пропустить ЧС з легкої атлетики: у чому причина
. AP

Головна зірка змагань з метання молота Аніта Влодарчик перенесла операцію після важкого ушкодження стегна.

Триразова олімпійська чемпіонка з метання молота Аніта Влодарчик пропустить чемпіонат світу з легкої атлетики в Юджині через травму, якої зазнала під час переслідування грабіжника власної автівки.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з легкої атлетики в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на регіональних телеканалах Суспільного.

36-річна Влодарчик розпочала свій сезон з чотирьох поспіль перемог на змаганнях у Туреччині, Кенії та Польщі. Старт на Меморіалі Януша Кусоцінського у червні (з результатом 75,76 метра) залишиться для Аніти останнім цього сезону: полька поскаржилася на сильне ушкодження м’язу стегна внаслідок інциденту, що стався у червні під час затримання грабіжника.

Читайте також: Триразова олімпійська чемпіонка з метання молота самостійно затримала автограбіжника і передала його поліції

Внаслідок операції на стегні Влодарчик пропускатиме не тільки чемпіонат світу, але й решту легкоатлетичного сезону. Спортсменка запевняє, що інцидент не позначиться на її планах виграти четверте олімпійське “золото” на Іграх у Парижі 2024 року.

За відсутності Аніти головними претендентками на титул залишаються чинна чемпіонка світу Деанна Прайс зі США та Мальвіна Копрон, срібна медалістка Олімпіади в Токіо та співвітчизниця.

Влодарчик - не єдина титулована спортсменка, що не змагатиметься в Юджині. Через операцію на коліні головний турнір року також пропускатиме чинний чемпіон світу зі стрибків із жердиною Сем Кендрікс.

Польська легкоатлетка пропускатиме світову першість вдруге поспіль. У 2019 році тогочасна чинна чемпіонка не змагалася у Досі через ушкодження коліна.

Читайте також: Дворазовий чемпіон світу зі стрибків із жердиною Сем Кендрікс пропустить ЧС-2022: у чому причина

Які головні досягнення Влодарчик у кар’єрі?

  • Аніта Влодарчик - триразова чемпіонка Олімпійських ігор у Лондоні, Ріо та Токіо.
  • Упродовж кар’єри польська спортсменка здобула чотири золоті медалі чемпіонатів світу та чотири рази ставала чемпіонкою Європи.
  • Аніта утримує світовий рекорд у метанні молота серед жінок - 82.98 метра. Вона залишається єдиною жінкою, якій вдалося перевершити результат у 80 метрів у своїй коронній дисципліні.
На початок