Рвані рани, контузії та переломи: в якому стані поранені під час ракетного удару по Сергіївці на Одещині. ВІДЕО

Рвані рани, контузії та переломи: в якому стані поранені під час ракетного удару по Сергіївці на Одещині. ВІДЕО

Ексклюзивно
Рвані рани, контузії та переломи: в якому стані поранені під час ракетного удару по Сергіївці на Одещині. ВІДЕО
. Суспільне Одеса

Під час ракетного удару по Сергіївці Одеської області загинула 21 людина, а поранення отримали 39. Кореспондентка Суспільного побувала в одному з медзакладів області та дізналася про стан поранених.

Як розповів тимчасовий виконувач обов'язків генерального директора однієї з лікарень Одеської області Віталій Жнякін, до їх медзакладу всього шпиталізували 16 поранених у вкрай важкому стані. Станом на 4 липня в реанімації залишається один пацієнт, ще 13 пацієнтів – у стані середньої тяжкості та важкому.

"Хворих до нас доставляли з мінно-вибуховими травмами, травмами внаслідок причавлення сторонніми тілами, тому це рвані рани, це контузії, забої, струси головного мозку, переломи, гемоторакси, пневмоторакси, тобто ураження органів черевної порожнини, значні кровотечі", — повідомив Віталій Жнякін.

Також він розповів, що хірургам доводилося витягувати з ран частинки ракети, яка влучила в будівлю.

Рвані рани, контузії та переломи: в якому стані поранені під час ракетного удару по Сергіївці на Одещині
Суспільне Одеса

Антоніну Степаненко із реанімації перевели до відділення травматології. Жінка отримала черепно-мозкову травму. Як опинилася у лікарні вона не пам’ятає:

"Мене до реанімації забрали, обстригли. Потім вже на другий день я дивлюся, що волосся немає, а я ж була уся в крові й вони нічого не могли зробити, обрізали й тепер залишилося так. Нехай, слава Богу, що жива. Вже зараз з’являється слух, бо в мене увесь час гуділо в голові і я не чула, але сильно болить голова, дуже болить голова, око, погано бачу на одне око".

У цій же палаті лікується Тетяна Шонц. ЇЇ доставили сюди із травмою голови та з уламком в нозі. Жінка мешкала у будинку по сусідству із дев’ятиповерхівкою, куди влучила ракета. У цей момент була біля вікна. Від вибухової хвилі її відкинуло на ліжко. "У голову мені потрапив великий уламок і я взяла подушку маленьку, побігла до ванної кімнати. Рушник за рушником, кров не зупинялася. У мене у цю ніч спала переселенка з Луганську, ми почали, то рушник, то жіночі прокладки до голови прикладати – і нічого. Вона викликала швидку, лікарі не змогли зупинити кров, привезли сюди. Я уся була залита кров’ю знизу до верху. Навіть було не зрозуміло, що на нозі рана, тому що просто увесь тулуб в мене був у крові, літр з чимось з мене витекло".

Читайте також

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок