На Буковині аграрії розпочали збір озимого ячменю

На Буковині аграрії розпочали збір озимого ячменю

На Буковині аграрії розпочали збір озимого ячменю
. фото: Чернівецька обласна державна адміністрація

У Чернівецькій області аграрії розпочали збір ранніх зернових культур, зокрема озимого ячменю. У перший день обмолот провели на площі 500 гектарів.

Про це повідомили на сторінці обласної військової адміністрації у Facebook.

1 липня з 500 гектарів намолотили понад дві тисячі тонн озимого ячменю.

Також аграрії проводять переджнивне підсушування площ озимого ріпаку. Після переджнивного підсушування ще планують намолотити 590 тисяч тонн пшениці та кукурудзи на зерно.

Що відомо

  • 14 березня уряд запровадив пільги та спростив механізму для аграріїв. Зокрема податкові пільги для постачання палива в Україну, скасували акциз та знизили ставку ПДВ. Фермери зможуть сплатити податки після завершення воєнного стану.
  • 26 березня у Чернівецькій області розпочалась посівна. Попри брак палива та проблеми з логістикою, цієї весни в області засіяли понад 320 тисяч гектарів, це на 2,5 тисячі більше, аніж у 2021 році.
  • На час воєнного стану скасували процедури із сертифікації насіння, яке мають сіяти, дозволили експлуатацію сільськогосподарської техніки без реєстрації та створили платформу для допомоги у проведенні посівної.
  • Банки видали кредити для аграріїв. Фінансування надають для проведення посівної кампанії, а також для підтримки та активізації підприємницької діяльності в рамках програми "Доступні кредити 5–7–9". Його отримують аграрії, що підпадають під визначення с/г товаровиробника.

Читайте також

"Довелось обміняти 200 тонн соняшнику на паливо". Фермер з Чернівецької області про посівну у воєнний час

На Буковині реконструюють два елеватори для зберігання зерна. Що про це відомо

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок