Прокуратура затримала киянина за продаж фальшивих посвідчень волонтера для виїзду за кордон

Прокуратура затримала киянина за продаж фальшивих посвідчень волонтера для виїзду за кордон

Прокуратура затримала киянина за продаж фальшивих посвідчень волонтера для виїзду за кордон
. Фото: Київська міська прокуратура/Telegram

У Києві затримали 50-річного чоловіка, який продавав фальшиві посвідчення волонтера для незаконного виїзду за кордон. За свої послуги він просив 10 тисяч доларів. Затриманому повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Під час досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний шукав охочих незаконно перетнути державний кордон, розмістивши оголошення в Telegram.

"Заручившись допомогою спільників, чоловік пропонував виготовлення довідки про членство у міжнародній громадській організації та зайняття волонтерською діяльністю з подальшим внесенням до спеціальної бази даних, що надає право на перетин державного кордону як волонтеру. Також зловмисник пропонував виготовлення документів щодо непридатності до несення військової служби", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували перерахування 40 тисяч гривень авансу на банківський рахунок підозрюваного. А коли він отримав 4000 доларів за виготовлення посвідчення волонтера, його затримали правоохоронці.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення громадян України призовного віку через державний кордон. До суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою, зазначають у Київській міській прокуратурі.

Затриманому загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Що відомо

  • 7 червня Київська прокуратура повідомила, що викрила дві групи людей, які підробляли довідки про непридатність до військової служби і організовували незаконний перетин кордону чоловікам призовного віку. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі.
  • 1 червня столична поліція повідомила, що у Києві затримали чоловіка, який підробляв довідки про непридатність до військової служби. За такі довідки він брав 1 500 доларів США.
  • У зв’язку з агресією Росії та запровадженням воєнного стану на території України діє обмеження на виїзд за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 121. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок