"Чекали 120 днів і 30 років": Зеленський — про надання Україні статусу кандидата в ЄС

"Чекали 120 днів і 30 років": Зеленський — про надання Україні статусу кандидата в ЄС

"Чекали 120 днів і 30 років": Зеленський — про надання Україні статусу кандидата в ЄС
. Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Європейської Ради про надання Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу.

Про це глава держави заявив у відеозверненні.

"Щойно отримали кандидатство. Це перемога. Чекали 120 днів і 30 років. А потім переможемо ворога і відпочинемо. А може спочатку відбудуємо Україну, а потім відпочинемо. А може навіть переможемо, відбудуємо, вступимо до ЄС і потім будемо відпочивати", — сказав Зеленський.

Він наголосив, що це унікальний та історичний момент у відносинах України та ЄС, та подякував керівництву Єврокомісії, Європейської ради за підтримку.

"Майбутнє України – в ЄС", — написав президент у Twitter.

Окремо Зеленський звернувся з подякою до учасників саміту ЄС та героїв України.

"Український та європейський прапори будуть разом і тоді, коли ми будемо відбудовувати нашу країну після цієї війни", — наголосив він.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 23 червня Європейська Рада на саміті у Брюсселі ухвалила рішення про надання Україні статусу кандидата в Європейський Союз.
  • Цього ж дня Європарламент ухвалив резолюцію, яка підтримує надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до ЄС.
  • Статус кандидата в ЄС відкриває для України можливості, зокрема доступ до структурних фондів Європейського Союзу, кошти з яких будуть спрямовані на відбудову руйнувань, спричинених вторгненням Росії, і побудову сталої української економіки.
  • 17 червня Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в ЄС за умови, що надалі в країні проведуть низку важливих реформ, пов’язаних, зокрема, з верховенством права, олігархами, корупцією та основоположними правами.
  • Після цього президент Франції наголосив, що якби не війна, Україна б не отримала цей статус.

Читайте також

"Кров, піт та дипломатія": яким був шлях України у кандидати на вступ до ЄС

Вторгнення Росії в Україну, день 120. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок