В Маріуполі окупанти продовжують зносити будинки

В Маріуполі окупанти продовжують зносити будинки

В Маріуполі окупанти продовжують зносити будинки
. Російські військові на вулицях Маріуполя. Фото: Telegram / Людмила Денісова

В Лівобережному районі Маріуполя окупанти продовжують зносити будинки. Всі багатоповерхівки по бул. Меотиди буде знесено. Про це повідомив радник міського голови м. Маріуполь Петро Андрющенко.

Він зазначив, що маріупольців російські військові виганяють на вулицю без можливості забрати особисті речі. За словами радника, пошуком загиблих під завалами ніхто не займається, але за хабар можуть окремо пошукати за вказаною адресою.

"Самі російські МНС-ники не нехтують мародерством. Смерть і руйнація на кожному кроці російських окупантів", — йдеться в повідомленні.

Що відомо

  • В Маріуполі окупанти ховають техніку серед житлових кварталів
  • Російські окупанти перед знесенням будинків проводять поквартирні обходи, зачинені квартири у частково вцілілих будинках зламають для "обстеження".
  • Жителі Маріуполя не прийняли окупацію — радник мера
  • У під'їзді одного з будинків Маріуполя знайшли тіла трьох загиблих
  • У тимчасово окупованому Маріуполі люди продовжують ховати померлих у дворах. Загалом причини смерті наразі невідомі, але вони не мають насильницький характер.
  • Російські війська зруйнували Маріуполь Донецької області. Місто перебувало в блокаді армії РФ із початку березня. Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок