"Не вірив, що може початися війна". Як подружжя музикантів виїхало з окупованого Херсона

"Не вірив, що може початися війна". Як подружжя музикантів виїхало з окупованого Херсона

"Не вірив, що може початися війна". Як подружжя музикантів виїхало з окупованого Херсона
. Фото: Суспільне Херсон

Артем та Марія – херсонські музиканти. Подружжя виїхало з окупованого Херсона і зараз намагаються реалізувати себе у Львові. Своїми спогадами про початок війни, вони поділилися з Суспільним.

Артем Матьовка говорить – не вірив, що може початися війна. За його словами, розмови про війну були давно.

"Ті розмови про війну давно були і кожну весну у нас в Херсоні в інфополі говорили – буде наступ, люди, готуйтеся, купуйте якісь запаси. Раптом буде війна, щоб у вас там щось було. І який рік поспіль ці розмови, і я чомусь, на жаль, не дуже серйозно поставився до того. Думав – навряд воно буде, бо воно кожен рік так", - говорить чоловік.

Артем розповів, що дізнався про наступ російських військ з новин.

"У мене перша думка була – вони до Херсона не дійдуть. Від Кримського кордону, наші хлопці їх зустрінуть. Вони не дійдуть. У мене такі чомусь були думки", - каже Артем.

Вокалістка Марія згадує, що було для неї найважчим. Дівчина хвилюється найбільше про те, щоб люди лишилися людьми.

"Це було видно, коли згоріла "Фабрика". Хто топчеться по трупах, забирає і мародерить. Війна відкриває людей, це просто неймовірно. І для мене найважливіше, щоб кожен залишився людиною. Не опускався до рівня росіян, до рівня зла, про яке так багато щоденно говориться", - розказує Марія.

Під час боїв за Херсон до Артема приїхав близький родич, який потрапив під обстріл.Він їхав забрати своїх батьків в Херсон з Олешок і потрапив під обстріл біля посту ДАІ за Антонівським мостом.

"Їхала колона йому назустріч. Він побачив здалеку, що там бої йдуть, зробив розворот і поїхав назад. А попереду побачив, як влучило в газель якусь, вона стояла розтрощена поруч. І поїхав до нас, нам це все розповів і ми поміняли плани", - розповів музикант.

Артем говорить, за кілька тижнів до війни тільки купив машину і це допомогло врятуватись. Для виїзду з Херсона подружжя вибрали дорогу через поле.

"Там є Степанівка, Музиківка. Там багато піску, і така дорога не для новачка. Коли ми їхали через поле, ми вимкнули фари, про всяк випадок. В мене ще машина Жигуль – фари вимикаєш і нема денних. Були сутінки, дорогу видно трохи, вертольоти пролітали над дахом машини", - пригадує херсонець.

Те, що відбувається зараз в рідному місті, викликає у подружжя обурення. Вони постійно слідкують за подіями в Херсоні.

Читайте також:

  • Херсонець шиє патріотичні стрічки та розвішує їх по місту

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок