Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк — зруйновані багатоповерхівки та об'єкти промисловості

Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк — зруйновані багатоповерхівки та об'єкти промисловості

Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк — зруйновані багатоповерхівки та об'єкти промисловості
. Луганщина 14 червня, фото: Телеграм-канал Сергія Гайдая

Штурм Сєвєродонецька триває вже котру добу поспіль. Артилерією російська армія руйнує вщент багатоповерхівки та об’єкти промисловості. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Ми маємо ще одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєвєродонецького "Азоту" та "Склопластику". Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляні прилеглі селища Синецький та Павлоград. Щодня стає відомо про загиблих, до яких через щільність обстрілів важко дістатися", — йдеться в повідомленні.

Гайдай додав, що багато пошкоджених багатоповерхівок в старих районах Сєвєродонецька, деякі з них російська армія розстрілювала так, щоб знести до самого фундаменту.

За словами очільника Луганщини, активні бойові дії 13 червня також мали місце на напрямках Тошківка — Устинівка, Оріхове — Золоте, Комишуваха — Врубівка, Василівка — Білогорівка, Ниркове — Миколаївка, але наступ в районі Метьолкіного в них не вдався.

Сергій Гайдай зазначив, що через російські обстріли у Врубівці зруйновані 13 будинків, у Тошківці — 11, у Лисичанську — 7, у Гірському — 2, а поранену жінку із Новодружеська госпіталізували до лікарні.

"На підсилення війську РФ підійшли ще дві батальйонних тактичних групи. Російські військові намагаються оточити підрозділи наших військ у районі населених пунктів Лисичанськ, Привілля, Сєвєродонецьк, Борівське", — повідомив голова ОДА.

Що відомо

  • У Луганській області внаслідок цілеспрямованих артилерійських обстрілів російські військові зруйнували усі мости, які поєднували Сєвєродонецьк з підконтрольною територією області. Проте українські військові тримають оборону міста.
  • 70% Сєвєродонецька — під контролем російських військових, тривають бої. Масова евакуація чи підвезення гуманітарної допомоги у місто неможливе.
  • Протягом 12 червня російські окупанти продовжили штурмувати Сєвєродонецьк. У Лисичанську через обстріли загинули троє людей, серед них шестирічна дитина.
  • На Донецькому напрямку угруповання військ окупантів наступає, щоб оточити українські війська у районах Сєвєродонецька і Лисичанська. У Сєвєродонецьку армія РФ відтіснила українські підрозділи з центру міста, бойові дії тривають.
  • Російські окупаційні війська знищили ще один міст між Лисичанськом та Сєвєродонецьком. Про це 12 червня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок