На Буковині аграрії отримали понад 270 мільйонів гривень кредиту на посівну

На Буковині аграрії отримали понад 270 мільйонів гривень кредиту на посівну

На Буковині аграрії отримали понад 270 мільйонів гривень кредиту на посівну
. Суспільне Буковина

У Чернівецькій області аграрії отримали понад 270 мільйонів гривень кредиту у рамках держпрограми щодо підтримки посівної кампанії в умовах військового вторгнення РФ в Україну.

Про це у коментарі Суспільному сказав начальник управління агропромислового розвитку ОВА Богдан Бойчук.

За його словами, кредитами скористались 116 агропідприємств області.

Загалом посівна фінансується за кредитні гроші, а також за гроші підприємців та компаній аграрного бізнесу.

Цьогоріч на Буковині засіяли понад 310 тисяч гектарів — це на дві тисячі гектарів більше, ніж торік. Найбільше посіяли кукурудзи, пшениці, сої, картоплі та овочів.

Що відомо

  • Банки видали кредити для аграріїв. Фінансування надають для проведення посівної кампанії, а також для підтримки та активізації підприємницької діяльності в рамках програми "Доступні кредити 5–7–9". Його отримують аграрії, що підпадають під визначення с/г товаровиробника.
  • 14 березня уряд запровадив пільги та спростив механізму для аграріїв. Зокрема податкові пільги для постачання палива в Україну, скасували акциз та знизили ставку ПДВ. Фермери зможуть сплатити податки після завершення воєнного стану.
  • 26 березня у Чернівецькій області розпочалась посівна. Попри брак палива та проблеми з логістикою, цієї весни в області засіяли понад 320 тисяч гектарів, це на 2,5 тисячі більше, аніж у 2021 році.
  • На час воєнного стану скасували процедури із сертифікації насіння, яке мають сіяти, дозволили експлуатацію сільськогосподарської техніки без реєстрації та створили платформу для допомоги у проведенні посівної.

Читайте також

Брак пального та агродрони. Що відомо про посівну та догляд за посівами на Буковині

"Довелось обміняти 200 тонн соняшнику на паливо". Фермер з Чернівецької області про посівну у воєнний час

На Буковині реконструюють два елеватори для зберігання зерна. Що про це відомо

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок