Світовий банк виділив Україні майже 1,5 млрд доларів допомоги

Світовий банк виділив Україні майже 1,5 млрд доларів допомоги

Важливо
Світовий банк виділив Україні майже 1,5 млрд доларів допомоги
. Світовий банк. Ілюстративне фото: thebalance.com

Виконавча рада Світового банку у рамках проєкту "Державні витрати на збереження адміністративного потенціалу в Україні" схвалила додаткове фінансування для України в розмірі 1,49 млрд доларів для виплати заробітної плати державним і соціальним працівникам.

Таким чином загальна сума підтримки збільшилася до понад 4 мільярдів доларів, йдеться у заяві Світового банку.

Проєкт отримав фінансові гарантії Великої Британії, Нідерландів, Литви та Латвії, а також паралельне фінансування Італії та внески з нового багатостороннього донорського трастового фонду.

Президент СБ Девід Мелпас зазначив, що група банку надає постійну підтримку Україні та її народові під час війни.

"Ми працюємо з країнами-донорами для мобілізації фінансової підтримки та використання гнучкості наших різних фінансових інструментів, щоб допомогти надати українцям доступ до послуг охорони здоров'я, освіти та соціального захисту", — зазначив він.

Що відомо

  • 7 травня Кабінет Міністрів 7 травня затвердив проєкти щодо залучення коштів від установ групи Світового банку. Урядовці розраховують залучити від інституцій 1,5 мільярда доларів, які спрямують на "забезпечення стійкого державного управління в Україні".
  • За попередньою оцінкою Світового банку, загальна сума збитків, завданих Україні Росією внаслідок широкомасштабного вторгнення, становить приблизно 60 мільярдів доларів, або 40% валового внутрішнього продукту.
  • 19 квітня Україна отримала від Світового банку транш у розмірі 88,6 мільйона доларів, призначений для виплат академічних і соціальних стипендій.Світовий банк надав кошти в межах проєкту "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів".
  • На початку березня Міжнародний валютний фонд та Світовий Банк виступили зі спільною заявою щодо ситуації в Україні. Зокрема, Світовий банк заявив, що готує пакет підтримки в розмірі 3 мільярдів доларів у найближчі місяці.
  • 10 березня МВФ схвалив надання Україні 1,4 мільярда доларів, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби у фінансуванні та пом’якшити економічні наслідки війни.

Читайте також

"Відновлення України буде коштувати сотні мільярдів доларів" — інтерв’ю з міністром фінансів

Світовий банк надасть Україні 4,8 мільярда доларів на відбудову — Зеленський

Через війну в Україні ціни на паливо й продовольство ростимуть до кінця 2024 року — Світовий банк

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок