Хмельничанин поєднує спортивну кар'єру та службу у нацгвардії

Хмельничанин поєднує спортивну кар'єру та службу у нацгвардії

Хмельничанин поєднує спортивну кар'єру та службу у нацгвардії
. Суспільне Хмельницький

Три роки служить у нацгвардії чемпіон Європи з боїв без правил Максим Пашков. За свою спортивну кар’єру хлопець провів 21 професійний поєдинок у ринзі зі змішаних єдиноборств. У частині військовослужбовець разом з іншими нацгвардійцями несе службу з патрулювання міста. Про те, як служить чемпіон Європи з ММА, як вдається поєднувати службу і тренування, а також про плани на майбутнє у матеріалі Суспільного.

31-річний Максим Пашков у спорт прийшов у віці 10 років. Розповідає: "Спортом замаюсь з 3 класу. Тоді у школі ходили класами, набирали групи. Мій перший вид спорту - дзюдо. Я був малим, на перших тренуваннях хлопці старші, які довго тренуються, хотіли показати, які вони сильні. Але з дитинства в мене такий характер, що не давав задню. Відстоював своє слово".

Максим говорить, поступово боротьбу дзюдо поєднав з кулачним боєм. "Я перейшов з дзюдо на панкратіон ММА розділ. Чемпіонати України я виграв три-чотири підряд. Потрапив на чемпіонат Європи, посів там ІІІ місце. Далі ми перейшли у професіонали. Вже маю три пояси на даний момент. І там я вже досяг гарних результатів".

Найважчим у кар’єрі був бій з бразильцем, що проходив у Києві в 2020 році, розповідає Максим. За його словами, в день бою захворів, температура тіла піднялася до 39 градусів за Цельсієм. Та, каже, від бою не можна було відмовлятися, бо суперник прилетів у Київ і білети були куплені.

Максим Пашков каже, що стратегію того бою розробив у роздягальні. "Я розумів: якщо я в першому раунді не виграю, то на другий раунд мене може не вистачити, тому що там три раунди по 5 хвилин було. Було важко, тому що температура. Перший раунд я виграв балами. У другому раунді мені вдалося перевести поєдинок в партер і забрати спину й типу задушити бразильця".

Перший контракт зі Збройними силами України Максим Пашков підписав у 2011 році. З 2019 року чоловік служить у нацгвардії.

У військовій частині, де служить Максим Пашков, є спортзал для тренувань.
У військовій частині, де служить Максим Пашков, є спортзал для тренувань. Суспільне Хмельницький

"Вийшло так, що можна було поєднувати спорт і службу, за це дуже дякую нацгвардії, що дали можливість таку. І при цьому вдається і на службу ходити та патрулювати місто, і також виділяти час на тренування. В частині є зал, в якому ми теж можемо займатися", - розповідає спортсмен.

Рік тому Максим Пашков показав найкращі результати у своїй спортивні кар’єрі. Пригадує: "Ми в рік проводили майже 6-7 професійних боїв. Була серія в мене з 7 боїв підряд, я не програвав, а перемагав. В той час я завоював 3 пояси: по ММА, інтернаціональний, з молдованином бився, в ваговій категорії 70 кілограмів я теж пояс виграв, і плюс пояс Європи".

За його словами, багато поєдинків закінчує у партері: "Мені подобається працювати руками. Але дуже часто супротивник іде боротися, і в мене виходить так, що у боротьбі закінчую поєдинок, ловлю його на больовий".

За свою спортивну кар’єру у 14 професійних поєдинках з ММА Максим Пашков здобув перемогу. 7 сутичок програв. У подальшому планує продовжувати поєднувати службу зі спортом.

Читайте також

"Поруч": в Хмельницькому замість пришкільних таборів для дітей проводитимуть ігри й заняття

На початок