У Черкасах бракує людей для плетіння маскувальних сіток

У Черкасах бракує людей для плетіння маскувальних сіток

У Черкасах бракує людей для плетіння маскувальних сіток
. Суспільне Черкаси

Потреба у маскувальних сітках зросла, натомість у рази поменшало охочих їх плести, розповів Суспільному керівник громадської організації "Наш батальйон" В’ячеслав Скічко.

За словами В'ячеслава Скічка, із перших днів відкриття волонтерського центру в одному з черкаських університетів охочих плести маскувальні сітки було стільки, що доводилося окрім спортивної зали використовувати додаткові приміщення, аби забезпечити усіх робочими місцями. Наразі ситуація змінилася кардинально, зауважив волонтер:

"Каркасів у нас додалось, але людей значно зменшилося. Нині приходять 10-15 людей від сили".

У Черкасах бракує людей для плетіння маскувальних сіток
Суспільне Черкаси

Серед них – переселенець із Харкова Павло Киричек. Протягом трьох місяців чоловік приходить у волонтерський центр щодня із 10:00 до 18:00. За словами чоловіка, у тероборону через вік його не взяли, тому вирішив бути бодай чимось корисним. Зараз потреба у маскувальних сітках, існує як ніколи, зауважив він:

"Дуже хочеться, щоб людей було побільше, бо черга величезна. Декілька частин вже замовили сітки: одна замовила 150, інша – 200, а у нас в день виходить від трьох до восьми сіток. Це дуже мало, бо в березні плели по десять сіток на день".

"Де родився, там і згодився", — так прокоментувала свою участь у плетінні сіток черкащанка Ірина Усатова. Чи знаходити час заради спільного блага, справа кожного, сказала жінка:

"Зранку я веду пари, а після обіду, маже, з перших днів, як розпочалася війна, приходжу у волонтерський центр. Тобто все залежить від людини, від його відчуття, ставлення до всіх цих обставин".

У Черкасах бракує людей для плетіння маскувальних сіток
Ірина Усатова плете сітку. Суспільне Черкаси

Якщо охочі допомогти приділятимуть бодай годину свого часу для плетіння сіток, робота піде значно швидше, зауважила координаторка центру Анна Чірва. Тим більше, що приходити сюди можна і після 18:00.

"Хтось заспокоївся, хтось із переселенців поїхав з Черкас, хтось повернувся на роботу. Але ми дуже потребуємо, щоб тут були люди, бо, на жаль, війна переходить із рейдової до позиційної. А позиційна війна потребує дуже багато маскувальних сіток, тому що позиції потрібно маскувати", — розповів В'ячеслав Скічко.

У Черкасах бракує людей для плетіння маскувальних сіток
В'ячеслав Скічко. Суспільне Черкаси

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок