У Черкасах запрацював пілотний проєкт "Соціальна няня"

У Черкасах запрацював пілотний проєкт "Соціальна няня"

У Черкасах запрацював пілотний проєкт "Соціальна няня"
. Суспільне Черкаси

Для дітей, які проходять курс лікування в Черкаському обласному протитуберкульозному диспансері, запрацював проєкт "Соціальна няня". Він пілотний від Благодійної організації "100% Життя. Черкаси", розповіла Суспільному психологиня фонду, Ольга Лукієнко.

У Черкаському обласному протитуберкульозному диспансері перебувають дівчатка: хтось лікується, а в когось хворіють батьки, розповіла психологиня Ольга Лукієнко.

"У когось тато лікується, а в когось мама. Їм треба терапія, тому що вони живуть з людиною, яка хворіє".

У Черкасах запрацював пілотний проєкт "Соціальна няня"
Психологиня Ольга Лукієнко. Суспільне Черкаси

Ольга приїжджає до них раз на тиждень. Себе називає "соціальною нянею". Свою мету вбачає в допомозі та підтримці маленьких пацієнтів.

"У них є батьки, але, крім батьків, у них є я. Вони знають, коли я приїжджаю, вони вже сьогодні чекали на мене. Діти можуть мене набрати або я телефоную їм раз на тиждень, запитую, як у них справи, як школа, чи потрібна їм допомога з уроками, чи все в них виходить і як вони почуваються".

Серед новоприбулих пацієнток – двійнята. Їхня мама Оксана розповіла: радіє, що, крім лікування, діти можуть і відволіктися:

"Захворіла одна, а друга – контактна. У мене двійня. Перебувають зараз у стаціонарі. Я вважаю, що це дуже добре, що психолог займається дітьми. Вони більше піклування отримують, краще розвиваються".

Нині у відділені 12 дітей. Усі вони з нетерпінням чекають на приїзд Ольги, сказала завідувачка відділення дитячого туберкульозу Світлана Євтєєва.

У Черкасах запрацював пілотний проєкт "Соціальна няня"
Завідувачка відділення дитячого туберкульозу Світлана Євтєєва. Суспільне Черкаси

"Діти стають спокійніші, чогось навчаються, краще розвиваються. Тих, які хворіють на туберкульоз, супроводжує, як і дорослих, соціальний працівник, а психолог їм надає психологічну і навчальну допомогу, щоб діти не відставали від школи, щоб вони навчалися поводитися в суспільстві, щоб знали, як правильно вживати ліки".

Психологиня розповіла, що враховує побажання кожного вихованця.

"Діти, які тут живуть, нікого не бачать. У багатьох немає телефону, тому вони не можуть займатися онлайн. Їх тут шестеро. Вони всі одне одному набридли за день. Хочуть щось новеньке, щось цікавеньке, когось побачити, з кимось поспілкуватися", – розповіла психологиня Ольга Лукієнко.

Цей пілотний проєкт реалізувала доброчинна організація "100 % Життя. Черкаси". Там сподіваються, що він приживеться і допоможе маленьким пацієнтам.

Повне відео

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок