Відголос смертельної пожежі: у Рівному перевірятимуть ринки й торгові центри

Відголос смертельної пожежі: у Рівному перевірятимуть ринки й торгові центри

Офiцiйно
Відголос смертельної пожежі: у Рівному перевірятимуть ринки й торгові центри
. Рятувальники гасять пожежу, яка сталася 24 травня на продуктовому ринку / Фото: Суспільне Рівне

У Рівному до кінця червня мають оглянути ринки й торгові центри та перевірити, чи можуть на їхній території проїхати автомобілі оперативного реагування. Таке рішення 30 травня прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій, аналізуючи обставини пожежі, що трапилась 24 травня на центральному продовольчому ринку. Там у задимленому підвалі загинуло двоє людей.

Причинами виникнення пожежі на ринку стало ігнорування основних вимог пожежної безпеки, йдеться у протоколі засідання комісії з посиланням на начальника Рівненського райуправління ГУ ДСНС в області Сергія Демидюка.

Перевірки й огляди

  • Щоб попередити та оперативно реагувати на надзвичайні ситуації на об'єктах з масовим перебуванням людей, на ринках, у торгових центрах на комісії вирішили до 10 червня провести спільну нараду з їхніми керівниками.
  • До 12 липня на розгляд виконкому мають надати пропозиції щодо припинення роботи продовольчого ярмарку на вул. Шевченка, що прилягає до продовольчого ринку — зі сторони непарної нумерації будинків.
  • Департаменту інфраструктури та благоустрою міськради, районним управлінням ДСНС та поліції доручили до 30 червня оглянути ринки й торгові центри громади.

Під час огляд стану ринків та торгових центрів відповідні органи мають надати консультації керівникам, як здійснювати діяльність без порушення законодавства та заходів пожежної безпеки.

"Здійснити перевірку щодо забезпечення проїзду транспортних засобів служб оперативного реагування на територіях ринків та торгових центрів та у разі виявлення порушень вжити заходів реагування відповідно до чинного законодавства", — йдеться у рішенні.

Відголос пожежі: у Рівному перевірятимуть ринки й торгові центри
Протокол комісії ТЕБ та НС, наданий пресслужбою Рівнеради

Що мають зробити облводоканал, керівництво ринків і ТЦ

До кінця червня Рівнеоблводоканал має перевірити технічний стан вуличних пожежних гідрантів поблизу ринків й торгових центрів і постійно забезпечувати ці місця вказівниками про знаходження гідрантів та своєчасно їх ремонтувати.

Керівників ринків та ТЦ комісія зобов'язала забезпечити подання декларації про відповідність матеріально-технічної бази вимогам пожежної безпеки, які здійснюють господарську діяльність у будівлях ринків. Ринки й кіоски, які цього потребують, мають обладнати автоматичною пожежною сигналізацією. Системи протипожежного захисту та оповіщення повинні бути справними постійно.

Відголос пожежі: у Рівному перевірятимуть ринки й торгові центри
Протокол комісії ТЕБ та НС, наданий пресслужбою Рівнеради

Що мають зробити на центральному продовольчому ринку

Керівнику ТзОВ "Рівненський ринок", де сталась пожежа, комісія доручила зобов'язати орендарів подавати декларації про відповідність матеріально-технічної бази вимогам пожежної безпеки.

"Провести систему димовидалення у підвальному приміщенні ринку у справний стан. Вжити невідкладних заходів щодо обладнання приміщень ринку та кіосків автоматичною пожежною сигналізацією. Розробити схему розміщення будівель, кіосків, павільйонів, контейнерів, палаток, торговельних радів й місць з погодженням з райуправлінням ДСНС", — зазначили у рішенні комісії.

Керівника ринку також зобов'язали поновити наказ про призначення відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, утримання засобів пожежного захисту.

Що відомо

  • 24 травня двоє людей загинули внаслідок пожежі, яка сталася у підвальному приміщенні на центральному продуктовому ринку у Рівному. Загалом на місці виявили чотирьох людей, двом з них надали медичну допомогу.
  • У ДСНС згодом назвали дві ймовірні причини пожежі: необережне поводження з вогнем або коротке замикання електромережі.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок