Свято онлайн: в школах Костянтинівки відсвяткували останній дзвоник

Свято онлайн: в школах Костянтинівки відсвяткували останній дзвоник

Свято онлайн: в школах Костянтинівки відсвяткували останній дзвоник
. Фото: УНІАН

Свято останнього дзвоника у 2022 році в школах країни пройшло онлайн. Діти спілкувались в мережі інтернет, а школи підготували відеофільми. Як в Костянтинівці готувались до святкування Суспільному розповіла начальниця міського управління освіти Лариса Мінаєва.

За словами Лариси Мінаєвої, кожен заклад освіти Костянтинівки обирав свій формат святкування.

Всі заклади освіти на зв`язку і кожен заклад буде проводити у своєму форматі, обрав свій формат – хто робить презентацію, хто робить відеофільм, хто робить колаж з випускниками. У кожному класі буде проведено останній дзвоник – розповіла Лариса Мінаєва.

Зовнішнє незалежне оцінювання для випускників у цьому році скасували. Учні складатимуть Національний мультипредметний тест з української мови, математики та історії. Школярі Донеччини, каже Мінаєва, вдома скласти цей тест не зможуть.

Вони можуть перереєструватися тільки в інших областях. Основна сесія буде проходити з 18-го липня по десяте серпня. А потім, якщо хтось не зможе і не встигне доїхати, тоді вони мають право перереєструватися. Ще буде додаткова сесія, яка буде проходити у вересні – додала Лариса Мінаєва.

Що відомо

  • Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну Міністерство освіти видало наказ, згідно з яким у 2021/2022 навчальному році школи самостійно визначають дату завершення освітнього процесу.

Читайте також

"Їхали два дні та дві ночі". Історія евакуації вихованців Луганського обласного будинку дитини

"Готова пів дня працювати будівельником, а іншу половину — за фахом, вчити дітей!" Історія вчительки з Сєвєродонецька

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок