Пентагон: Росія втратила майже 1000 танків у війні з Україною, але все одно зберігає чисельну перевагу

Пентагон: Росія втратила майже 1000 танків у війні з Україною, але все одно зберігає чисельну перевагу

Пентагон: Росія втратила майже 1000 танків у війні з Україною, але все одно зберігає чисельну перевагу
. Фото: Генеральний штаб Збройних Сил України / Facebook

За оцінками міністерства оборони США, Росія внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну втратила майже 1000 танків, понад 350 одиниць артилерії, майже 36 бомбардувальників і понад 50 гелікоптерів.

Такі оцінки в розмові з американськими журналістами навів високопосадовець Пентагону.

Американська сторона зазначає, що Росія "все ще зберігає переважну частину своїх сил": "У війні з Україною вони (Росія — ред.) дуже багато вклали в озброєння й особовий склад, і втрати несуть як українці, так і росіяни".

"Тут (у війні Росії проти України — ред.) росіяни мають перевагу під кутом зору кількості одиниць, які вони можуть застосувати, особового складу, озброєння й одиниць зброї. Це треба мати на увазі", — підсумував високопосадовець Пентагону.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • За оцінками Генерального штабу Збройних Сил України, станом на 26 травня Росія втратила у війні 1315 танків, 617 артилерійських систем, 206 літаків, 170 гелікоптерів і близько 29 600 особового складу.
  • Приблизні втрати російської техніки у війні проти України становлять 13 мільярдів доларів. Про це свідчать розрахунки Forbes, зроблені на основі повідомлень Генштабу ЗСУ про втрати російського війська.
  • На 92-ий день повномасштабного вторгнення в Україну російським окупантам вдалося досягти часткових успіхів під час наступу в районі Сєвєродонецька й Бахмута. РФ продовжує обстріли українських позицій та об’єктів цивільної інфраструктури.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 92. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок