У Полтаві проводять дезінфекцію собору

У Полтаві проводять дезінфекцію собору

У Полтаві проводять дезінфекцію собору
. UA: Полтава

У Свято-Успенському соборі, що у Полтаві, під час карантину обмежили кількість прихожан та не рекомендують прикладатися до ікон. Про це розповів архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

Прибирання роблять щопівгодини та пускають не більше десяти людей під час богослужінь. Поверхні, до яких торкаються люди, протирають антисептиками.

У масках та на відстані не менше півтора метри один від одного. Так під час карантину відбуваються богослужіння в Свято-Успенському соборі, що у Полтаві.

Прихожанин Олександр Поліховський
Прихожанин Олександр Поліховський. UA: Полтава

Прихожанин Олександр Поліковський каже: «Свою першу маску я взяв у соборі. Їх тут роздавали безкоштовно. Людей тут дуже мало. До п’яти людей. Тут стоїть антисептик і я постійно ним оброблюю руки».

Антисептик, яким можна обробити руки
Антисептик, яким можна обробити руки. UA: Полтава

Дезінфікують і сам собор. Зокрема, миють спеціальним засобом підлогу та предмети, до яких торкають віряни. До ікон радять полтавцям не прикладатися.

Працівниця собору Софія Нечай
Працівниця собору Софія Нечай. UA: Полтава

Працівниця собору Софія Нечай розповіла: «Ми дезінфікуємо антисептиком ікони, ручки дверей, стільці, столики, де прихожани пишуть записки. Це все робиться щодня через кожні 30 хвилин».

У храмі змінили й обряд причащання.

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір розповідає
Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір розповідає. UA: Полтава

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір розповідає: «Причастя дається в руки, а не ложкою, як це відбувається зазвичай. Стоїть наша людина з антисептиком та дезінфікує руки. Священник теж перед тим дезінфікує руки, і тоді людина причащається.

Через карантин скоротили години роботи собору.

«Раніше було до 19-ї, тапер до 17-ї години. У неділю ми обмежуємо присутність наших вірян. Зазвичай на богослужінні присутні по 10 людей. Ми застерігаємо, щоб не були під час служби люди похилого віку та діти» - повідомив Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

За словами архієпископа, священники спілкуються з прихожанами у захисних масках.

На початок