Зеленський закликав бізнес повертатись до роботи

Зеленський закликав бізнес повертатись до роботи

Зеленський закликав бізнес повертатись до роботи
. Володимир Зеленський під час пресконференції в київському метро, 23 квітня 2022 року. Фото: Офіс президента / Суспільне

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 13 травня закликав українців, які мають бізнес — відновити роботу там, де це можливо.

"Варто повертатися до роботи й усьому українському бізнесу, який ще не відновив діяльність, хоча може це зробити на безпечній території. Забезпечувати робочі місця та підлаштовувати економічну активність під наявні умови – це також велика робота на оборону, на наше майбутнє", — наголосив президент.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців, які не втратили роботу чи бізнес через війну, продовжувати працювати, щоб тримати економічний фронт.

13 травня у "Дії" з’явилась можливість отримати грант для бізнесу.

За даними Нацбанку, Україна втратила понад $92 млрд через вторгнення Росії. Однак, загальні збитки економіки України від вторгнення Росії становлять $564-600 мільярдів. Міжнародний валютний фонд прогнозує, що у 2022 році економіка України скоротиться щонайменше на 35%, тоді як Росії на 8,5%. При цьому, за оцінками аналітиків S&P Global Market Intelligence, Україна зможе повернутися до довоєнного рівня за п'ять років, тоді як РФ — лише за 10. За оцінками українського уряду, Україні необхідно 4-5 мільярдів доларів на місяць, аби покрити втрати від дій РФ.

5 травня у Варшаві відбулася донорська конференція, ініційована Польщею та Швецією для збору коштів Україні. Її учасники загалом зобов'язалися виділити 6,5 мільярда доларів гуманітарної допомоги. А платформа United24 за тиждень зібрала понад $25 млн на підтримку України.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна витратила 8,3 мільярда доларів на військові потреби, повідомили 12 травня в Мінфіні.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Від бізнесмена до таксиста: історія переселенця з Херсонщини, який опинився в Одесі

Готелі та кафе завантажені повністю. До бюджету Чернівців надійшло більше грошей з туристичного збору, ніж торік

Шиють форму, працевлаштовують переселенців. Як живе Томаківська громада на Дніпропетровщині

"Україна стане центром інвестиційної привабливості" — прогнози голови Асоціації українських банків

На початок