На Івано-Франківщину евакуювали 65 людей з "Азовсталі" — голова ОВА

На Івано-Франківщину евакуювали 65 людей з "Азовсталі" — голова ОВА

На Івано-Франківщину евакуювали 65 людей з "Азовсталі" — голова ОВА
. Дим над металургійним комбінатом "Азовсталь" у Маріуполі, де війська РФ намагаються штурмувати українських військових. Фото: АР

На Івано-Франківщину евакуювали 65 людей з "Азовсталі". Про це в ефірі телеканалу "Галичина" повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

“Ми нещодавно прийняли в область 46 людей, евакуйованих з “Азовсталі”. Це — справді ті люди, які пройшли пекло. І буквально вчора увечері (12 травня — ред.) ще 19 людей також прибули на Прикарпаття. Ми їх всіх зустріли, розмістили. З ними працюють зараз відповідні фахівці й соціального, і психологічного напряму. Ми створили всі умови”, — запевнила Світлана Онищук.

Читайте також: Іноді пише: "Я ще живий". Розповідь дружини азовця, який продовжує тримати оборону на "Азовсталі"

З її слів, загалом на території Івано-Франківщини прихистили понад 142 тисячі людей, які були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Що відомо

  • Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російські окупаційні війська продовжили штурмувати "Азовсталь". Вони намагаються блокувати виходи з підземних переходів підприємства.
  • Серед українських захисників, які боронять територію заводу Азовсталь у Маріуполі, майже половина мають тяжкі поранення.
  • 11 травня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що деблокада Маріуполя військовим шляхом наразі не можлива.
  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь". Тільки за добу 10 травня російські війська здійснили 38 авіанальотів на "Азовсталь".
  • Петиція дружини командира полку "Азов" Катерини Прокопенко до генсека ООН Антоніу Гутерреша із закликом застосувати процедуру еxtraction для українських військових, які заблоковані на Азовсталі в Маріуполі, набрала понад 1 млн підписів.
  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок